Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alți 28 de români din Marea Britanie, diagnosticați cu Covid-19. Aceștia sunt muncitori la o fermă din Herefordshire

Alți 28 de români din Marea Britanie, diagnosticați cu Covid-19. Aceștia sunt muncitori la o fermă din Herefordshire

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Iul 2020, 18:21
Alți 28 de români din Marea Britanie, diagnosticați cu Covid-19. Aceștia sunt muncitori la o fermă din Herefordshire Externe

Mai mulți români care lucrează la o fermă din Marea Britanie au fost diagnosticați cu Covid-19, anunță, marți, Ministerul Afecerilor Externe (MAE). Starea de sănătate a acestora este bună, ei fiind asimptomatici, motiv pentru care nu au fost internați, ci plasați în în izolare, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică. De la începutul pandemiei de coronavirus, 97 de români din Anglia au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2, iar 43 au decedat, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

Români din Marea Britanie, testați pozitiv pentru Covid-19

 

 

 

Autoritățile române precizează că este vorba despre 28 de compatrioți din cei aproximativ 100 de cetăţeni români care lucrează la o fermă din Herefordshire.

„Potrivit informaţiilor preliminare obţinute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, iar 28 dintre aceştia au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Cetăţenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”., arată reprezentanţii MAE.

De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanţii companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetăţenii români îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasaţi în izolare, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Potrivit autorităților, pe perioada izolării, lucrătorii au fost scutiți de plata chiriei.

Reprezentanţi ai autorităţilor locale britanice, inclusiv traducători, au fost trimiși la ferma din Herefordshire.

 

 

Activitatea fermei, oprită temporar

 

 

MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfăşoară activităţi în cadrul fermei.

„Totodată, la ferma în cauză sunt prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfăşoară activităţi în cadrul fermei.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile britanice în contextul pandemiei de COVID-19”, conform sursei citate.

 

 

 Opt români, lucrători la o fermă agricolă din Franța, diagnosticați cu Covid-19

 

 

Amintim că în urmă cu cinci zile, MAE anunța că ambasada României la Paris a fost înștiințată cu privire la testarea pozitivă cu COVID-19 a opt cetăţeni români, lucrători la o fermă agricolă din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franţa.

“Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice a României au contactat cetățenii români, aceștia menționând că starea lor de sănătate este bună, condițiile din centrul de izolare sunt optime și beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetățenii români, cu angajatorul acestora și cu autoritățile locale competente, fiind pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, mai precizează oficialii de la București.

MAE reaminteşte că „cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris  +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Paris +33 (0)6 80 71 37 29”, conchide comunicatul de presă.

 

Citeşte mai multe despre:   MAE,   COVID-19,   coronavirus,   Marea Britanie