Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Alţi doi români testați pozitiv cu coronavirus, depistaţi în Grecia. Numărul total de români infectaţi, majoritatea în vacanţă în insule

Alţi doi români testați pozitiv cu coronavirus, depistaţi în Grecia. Numărul total de români infectaţi, majoritatea în vacanţă în insule

Un articol de: Catinca Giosanu - 01 Aug 2020, 15:49
Alţi doi români testați pozitiv cu coronavirus, depistaţi în Grecia. Numărul total de români infectaţi, majoritatea în vacanţă în insule Sursa Foto: Arhivă B1.RO Externe

Alţi doi români infectaţi cu noul coronavirus de tip SARS CoV-2 au fost depistaţi în Republica Elenă în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor contaminate este bună.

 

 

Anunțul Ministerului Afacerilor Externe: Alți doi români cu Covid-19, depistați pe teritoriul Greciei

 

 

”În continuarea informațiilor cu privire la situația turiștilor români din Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a fost notificată de către doi cetățeni români cu privire la confirmarea acestora pentru infecția cu COVID-19, în urma testării la intrarea pe teritoriul Greciei.”, au transmis reprezentanții MAE prin intermediul unui comunicat de presă emis B1.ro.

Conform primelor informații, se pare că cei doi cetățeni români testați pozitiv pentru noul virus Covid-19 pe teritoriul Republicii Elene, au fost transportați la un centru de carantină, unde vor rămâne, cel mai probabil, vreme de două saăptămâni, cât ține perioada de izolare recomandată de autoritățile sanitare. 

”Aceștia au fost deja plasați în carantină în unități hoteliere special desemnate și sunt asistați medical. În ambele cazuri, starea de sănătate a persoanelor infectate este bună. Reprezentanții misiunii diplomatice a României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetățeni și sunt pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.”, au mai anunțat oficialii Ministerului Afacerilor Externe.

Reamintim faptul că, potrivit legislației aflate în vigoare, protocoalele epidemiologice, inclusiv efectuarea carantinei sau eventuale decizii de retestare a cetățenilor români aflați în vizită în Grecia confirmați ca fiind infectați sunt luate de către autoritățile sanitare elene și nu de cele din țara noastră.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

 

Care este situația din punctul de trecere a frontiereiKulata-Promachonas

 

 

De asemenea, MAE a făcut mențiuni cu privire la situația de la punctul de trecere a graniței.

”În ceea ce privește situația din punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informațiilor comunicate de reprezentantul Ambasadei României la Sofia aflat la fața locului, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 5-6 km, timpul de așteptare fiind de aproximativ 4 ore.”, a mai spus MAE.

”În contextul blocajului înregistrat în cursul dimineții și ca urmare a demersurilor întreprinse deAmbasada României la Atena și de Consulatul General al României la Salonic, autoritățile elene au suplimentat resursele alocate, în prezent accesul pentru autoturisme făcându-se pe 3 benzi, iar testarea în 2 puncte simultan.”, au transmis oficialii MAE.

Autorităţile elene pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Greciei. MAE reaminteşte că cetăţenii care intră în Republica Elenă, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligaţi să completeze o declaraţie prin care atestă că nu au simptome specifice infecţiei cu COVID-19 şi că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile şi nici nu sunt plasaţi în carantină. Declaraţia este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro. În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancţionată conform legii bulgare.

Astfel, MAE face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Republicii Elene să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei. Totodată, MAE subliniază că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus europa,   grecia