Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe “AM ÎNCEPUT GREVA FOAMEI". Decizia autorităţilor de la Budapesta i-a făcut pe SUTE de migranți să PROTESTEZE la granița Serbiei cu Ungaria (VIDEO)

“AM ÎNCEPUT GREVA FOAMEI". Decizia autorităţilor de la Budapesta i-a făcut pe SUTE de migranți să PROTESTEZE la granița Serbiei cu Ungaria (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Iul 2016, 16:16
“AM ÎNCEPUT GREVA FOAMEI". Decizia autorităţilor de la Budapesta i-a făcut pe SUTE de migranți să PROTESTEZE la granița Serbiei cu Ungaria (VIDEO) foto: evz.ro Externe

Sute de solicitanţi de azil au mers în semn de protest la graniţa cu Ungaria unde au început o grevă a foamei. Asta după ce autorităţile de la Budapesta au decis să menţină frontierele închise pentru a-i împiedica pe migranţi să intre pe teritoriul Uniunii Europene, arată B1 TV.

Sute de migranţi au plecat din Belgrad spre graniţa Serbiei cu Ungaria. Aceştia aveau pancarte de carton pe care se puteau citi mesaje precum "Ungaria deschide frontierele!" şi "Nu frontierelor, nu gardului!"

“Am început greva foamei cu scopul ca cererile noastre să fie auzite de Occident şi de liderii comunităţii internaţionale."

"Vom merge la graniţa cu Ungaria. Le vom spune că nu vrem să le atingem gardurile, nu vrem să le distrugem, nu vrem să intrăm pe teritoriul vostru ilegal. Dar vom sta acolo, în zona de tranzit, vom face o demonstraţie paşnică şi vom face greva foamei", a zis unul dintre aceștia.

Vehicule de poliție au însoțit protestatarii, care au cărat saci și pături. Cei mai mulți dintre migranți sunt tineri cu puține șanse să poată intra pe teritoriul Ungariei sau pe al altor state membre UE. Aceștia au intrat în greva foamei pentru a atrage atenţia liderilor comunităţii internaţionale cu privire la situaţia lor.

“Am început greva foamei cu scopul ca cererile noastre să fie auzite de Occident şi de liderii comunităţii internaţionale.”, a declarat unul dintre protestatari.

Ungaria și-a consolidat recent controalele împotriva migranților la frontiera de sud, cu Serbia, și permite trecerea unei medii de 30 persoane pe zi, în principal familii cu copii mici. Acest fapt a condus la blocarea a mii de persoane în Serbia, iar sute de oameni au instalat tabere de-a lungul frontierei.

L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   migranti,   Serbia,   Ungaria,   proteste,   autoritati