Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ambasada chineză, despre vizita a patru deputați români în Taiwan: Sperăm să nu se repete situația

Ambasada chineză, despre vizita a patru deputați români în Taiwan: Sperăm să nu se repete situația

Ambasada Chinei de la București a reacționat, vineri, la o zi după izbucnirea scandalului privind vizita a patru parlamentari români în Taiwan, precizând că se dorește ca această situație să nu se mai repete.

În plus, autoritățile chineze au adăugat că o situație similară ar dăuna relațiilor dintre România și China, în contextul în care între cele două state există un parteneriat strategic.

”Este foarte ciudat pentru că România recunoaște Taiwanul ca entitate economică și comercială în baza faptului că România este membră a UE. Iar UE, există documente în acest sens, recunoaște Taiwanul ca entitate economică și comercială, Taiwanul fiind al patrulea cel mai mare partener din Asia al UE și a patra cea mai mare piață a UE. Așadar dialogul delegației noastre în Taiwan este firesc. Așadar, reacția Ministerului, de ieri, este bizară, iar reacția Chinei de astăzi face abstracție de faptul că România este membră a UE”, a replicat Remus Cernea, unul dintre cei patru deputați care au efectuat vizita în Taiwan, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Deputații Remus Cernea, Ninel Peia şi Ovidiu Iane, precum şi democrat-liberalul Costică Canacheu au plecat în vizită în Taiwan, fără să ţină cont de faptul că statul român are relaţii diplomatice doar cu Republica Populară China. Gestul aleşilor riscă să afecteze grav relațiile Bucureștiului cu Beijingul, în contextul în care orice stat care recunoaște Republica Chineză ca reprezentant legitim al poporului chinez nu poate întreține relații economice, politice sau de altă natură cu Taiwanul. (Detalii AICI)

Remus Cernea, despre reactia Chinei la scandalul iscat de vizita în Taiwan
Embed:

Citeşte mai multe despre:   China,   taiwan ,   deputati,   Remus Cernea,   reactie