Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ambasadorul american la ONU vizitează țările cele mai afectate de Ebola din Africa de Vest

Ambasadorul american la ONU vizitează țările cele mai afectate de Ebola din Africa de Vest

Un articol de: - 26 Oct 2014, 15:53
Ambasadorul american la ONU vizitează țările cele mai afectate de Ebola din Africa de Vest Foto: washtimes.com Externe
Ambasadorul american la ONU, Samantha Power face o vizită în țările din Africa de Vest cele mai afectate de virusul Ebola,informează AFP.

Ambasadorul Samantha Power va ajunge în Guineea, Sierra Leone, Liberia, trei cele mai afectate de Ebola, precum și în Ghana, pentru a "demonstra sprijinul SUA pentru aceste țări aceste și pentru eforturile lor de combatere a acestei maladii mortale, precum și pentru a atrage atenția asupra nevoii unui sprijin internațional crescut", potrivit unei declarații a misiunii SUA la ONU.

Oficialul american se va întâlni cu lideri locali și ai ONU și va vizita centrele de coordonare a luptei împotriva Ebola.

Samantha Power va ajunge apoi la Bruxelles pentru discuții cu oficialii europeni cu privire la modalitățile de combatere a Ebola.

Vineri, Statele Unite ale Americii au pus pentru prima dată în mod automat în carantină o persoană care s-a întors din zona africană afectată de această maladie.

Carantina obligatorie a fost impusă de către guvernatorii din statele New Jersey și New York pentru turiștii care au avut contact cu bolnavi de Ebola din Africa, după primul caz al unui medic întors la New York dintr-o misiune în Guineea, depistat cu Ebola.