Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ambasadorul Cehiei în România: Aderarea la Schengen şi MCV nu ar trebui interconectate

Ambasadorul Cehiei în România: Aderarea la Schengen şi MCV nu ar trebui interconectate

Un articol de: - 09 Dec 2013, 13:26
Foto: rasunetul.ro Externe

Ambasadorul Republicii Cehe în România, Jiří Šitler, afirmă că aderarea României la Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu ar trebui "interconectate".

Acesta mai spune că "e timpul să dispară" constrângerile privind libera circulaţie a forţei de muncă şi a persoanelor din România şi Bulgaria în UE.
"Este ceea ce am declarat întotdeauna, că toate condiţiile tehnice sunt îndeplinite şi asta este important, pentru că cerinţele politice nu făceau parte din înţelegere. Desigur, există şi celelalte procese, cum sunt Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care sunt importante de discutat, dar în opinia noastră nu ar trebui interconectate, pentru că sunt două lucruri separate. Am avut alegeri, recent, în Cehia şi poziţia nu s-a schimbat, toate partidele, inclusiv noul guvern, au rămas cu aceeaşi poziţie în această privinţă", a spus ambasadorul, citat de Mediafax.

Acesta a apreciat totodată că e „timpul să dispară” constrângerile legate de libera circulație a forței de muncă și a persoanelor din România și Bulgaria în spațiul UE, fiind întrebat despre opoziția unor lideri europeni față de ridicarea, din 2014, a restricțiilor impuse românilor și bulgarilor pe piața UE.

Ambasadorul a subliniat că libertatea circulaţiei forţei de muncă şi a persoanelor este un drept fundamental în UE.

 


Citeşte mai multe despre:   aderarea la Schengen,   raportul MCV
 
 
 
Loading...