Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ambasadorul Turciei la București dă asigurări că țara sa respectă valorile democratice şi drepturile cetăţenilor (VIDEO)

Ambasadorul Turciei la București dă asigurări că țara sa respectă valorile democratice şi drepturile cetăţenilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Aug 2016, 23:24
 Ambasadorul Turciei la București dă asigurări că țara sa respectă valorile democratice şi drepturile cetăţenilor (VIDEO) Externe

Turcia respectă valorile democratice şi drepturile cetăţenilor, iar situaţia în ţară a revenit la normal. Sunt asigurările venite de la ambasadorul Turciei la Bucureşti. În ceea ce priveşte starea de urgenţă instaurată, aceasta garantează mai multă siguranţă pentru civili şi este un beneficiu pentru turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţele în Turcia, spune diplomatul, informează B1 TV.

Turcia lucrează în prezent la întocmirea unui dosar ce va conţine dovezi care vor proba implicarea lui Fethullah Gulen în tentativa eşuată de puci de la mijlocul lunii iulie, susţine Ambasadorul Turciei la Bucureşti. Toate aceste informaţii vor fi transmise autorităţilor americane ce analizează cererea de extrădare înaintată de Ankara.
În ceea ce priveşte relaţia Turciei cu Uniunea Europeană, ambasaorul turc a amintit că Ankara se aşteaptă ca blocul comunitar să-şi respecte angajamentele privind liberalizarea regimului vizelor. În caz contrar, vor exista consecinţe.

”Acordul din 18 martie este un pachet, pachet care presupune că ne-am asumat nişte angajamente, dar şi UE are ceva de făcut. Noi am făcut un pas curajos, ne-am asumat un mare risc. Cine în Europa şi-ar fi asumat acest risc? Noi ni l-am asumat. Noi am făcut partea noastră, rezultatele sunt remarcabile. Parte a acestui pachet a fost liberalizarea vizelor. Nu este vorba despre drept de muncă în UE, ci despre vize turistice, nu e ca şi cum am intra în Schengen”, a declarat Osman Koray Ertaș.

Ambasadorul Turciei la București dă asigurări că țara sa respectă valorile democratice şi drepturile cetăţenilor

Oficialul turc a dat asigurări că ţara sa va continua să fie un pilon important în NATO şi a amintit de parteneriatul strategic cu România.

În ce priveşte şcolile Gulen din ţara noastră, Ambasadorul Osman Koray Ertaş a îndemnat la prudenţă şi a amintit că Turcia poate doar să lanseze avertismente.

”Suntem hotărâţi să consolidăm parteneriatul strategic cu România în toate domeniile. Dialogul strategic continuă şi vizează chestiuni de interes comun”, a mai spus diplomatul.

Celor care acuză Turcia că, după tentativa eşuată de puci, a preferat o apropiere de Rusia şi Iran, în detrimentul UE şi NATO, oficialul turc le transmite că, de fapt, asistăm la o normalizare a relaţiilor cu Rusia, iar relaţia cu Iranul a fost dintotdeauna importantă pentru politica externă a Turciei.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Decizia vizavi de mult-controversata reintroducere a pedepsei cu moartea va fi luată de Parlament, în timp ce guvernul turc respinge categoric orice încercare de folosire a torturii la adresa puciştilor şi face apel la respectarea legii.

 

Citeşte mai multe despre:   UE,   NATO