Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ambasadorul Turciei la București: Negocierile privind liberalizarea vizelor în UE continuă

Ambasadorul Turciei la București: Negocierile privind liberalizarea vizelor în UE continuă

Un articol de: - 02 Aug 2016, 19:02
Ambasadorul Turciei la București: Negocierile privind liberalizarea vizelor în UE continuă Foto: gazetadenavodari.ro Externe

Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, a declarat marți că sunt continuate negocierile privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci care vor să călătorească în UE, informează Agerpres.

Diplomatul a afirmat că un termen limită în acest sens este luna octombrie a acestui an.

"Evident, așteptăm. Avem termen limită în octombrie, negocierile continuă. Nu vrem să lansăm amenințări prin intermediul presei. Vrem să discutăm pentru a rezolva aceste probleme", a declarat ambasadorul.

Osman Koray Ertaș a vorbit și despre problema refugiaților.

"Noi ne-am asumat un risc mare, de fapt. De exemplu, oricine merge pe insulele grecești, oricine, nu doar sirieni, trebuie să îi aducem înapoi. Imaginați-vă că avem 100 de persoane din Africa (migranți — n.r.) care trec în Turcia, apoi în Grecia. Nu e vina noastră, ei nu sunt cetățeni turci. Ne asumăm riscul de a-i aduce înapoi. Când îi aduc înapoi (în Turcia — n.r.), nu știu ce să fac cu ei. Încerc, la nivel guvernamental să trimit oamenii (înapoi în țara lor — n.r.) sau încerc să îi integrez", a mai spus ambasadorul.

"Cine și-ar mai asuma un asemenea risc în Europa? Dar noi ni l-am asumat. (...) Am făcut partea noastră, rezultatele au fost remarcabile. A fost cea mai mare criză umanitară după cel de-Al Doilea Război Mondial și suprasolicita Europa. (...) Ca parte a pachetului, era liberalizarea regimului vizelor. Nu e vorba de vize de muncă, e vorba de vize turistice", a mai precizat diplomatul turc.

 

Citeşte mai multe despre:   vize,   UE,   refugiati