Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Amnesty International: Guvernele din Europa, acuzate că au folosit atentatele de la Paris drept pretext pentru invadarea vieții private

Amnesty International: Guvernele din Europa, acuzate că au folosit atentatele de la Paris drept pretext pentru invadarea vieții private

Un articol de: - 25 Feb 2016, 15:28
Amnesty International: Guvernele din Europa, acuzate că au folosit atentatele de la Paris drept pretext pentru invadarea vieții private Foto: icfr.info Externe

Ţările din Uniunea Europeană sunt acuzate de încălcarea drepturilor omului.

Organizaţia Amnesty International a publicat un raport în care scrie că guvernele de pe bătrânul continent au folosit atentatele teroriste de la Paris drept pretext pentru invadarea vieţii private şi interzicerea libertăţii de exprimare, potrivit B1 TV.

În acest sens, organizatia dă ca exemplu miile de percheziţii fără autorizaţii din Franţa şi care nu au adus niciun rezultat concret.

Europa, care "se mandreste ca are cel mai sofisticat sistem de protectie a drepturilor de pe planeta", primeste critici dure din partea Amnesty International, care a dezaprobat reactia "rusinoasa" a unor tari europene la criza migrantilor.

Mai precis, Guvernele naţionale au dat unda verde politiei si armatei, sub pretextul starii de urgenta, de a controla fara mandat zeci de cetateni, de a acuza persoane de "apologia terorismului" doar pe baza unor simple opinii si, mai grav, au atacat dreptul la viata privata si libertate de exprimare.

Totul sub pretextul unor acţiuni dictate de atentatele teroriste de la Paris.

Amnesty critica de asemenea raspunsul politic la atacurile sangeroase ce au lovit Franţa in ianuarie si noiembrie 2015. Potrivit organizatiei, aceste atacuri "au dat un nou impuls pentru o serie de masuri ce reprezintă o amenintare pentru drepturile omului".

Mai precis, in cadrul starii de urgenta decretate din noiembrie la Paris, "autoritatile franceze, in decurs de cateva saptamani, au efectuat 2.700 de perchezitii fara autorizatii judiciare, care au condus la deschiderea doar a doua informatii judiciare in legatura cu acte teroriste.

Pe tot parcursul anului, ele au initiat actiuni impotriva unor persoane acuzate de "apologie a terorismului", o infractiune definita in termeni vagi.

Intr-un numar de cazuri, aceste actiuni constituie in mod clar o incalcare a libertatii de exprimare.

Multe alte guverne au inabusit societatea civila, au atacat dreptul la respectarea vietii private si dreptul la libertatea de exprimare, pe care le-au prezentat ca fiind contrare securitatii nationale, ordinii publice si "valorilor nationale".


Citeşte mai multe despre:   Paris,   atentate teroriste