Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Anchetă: 1.200 de femei au fost agresate în Germania în noaptea de Anul Nou de circa 2.000 de bărbați

Anchetă: 1.200 de femei au fost agresate în Germania în noaptea de Anul Nou de circa 2.000 de bărbați

Un articol de: - 12 Iul 2016, 16:39
Anchetă: 1.200 de femei au fost agresate în Germania în noaptea de Anul Nou de circa 2.000 de bărbați Foto: blancheurope.wordpress.com Externe

În noaptea de Anul Nou, circa 1.200 de femei au fost agresate în Germania de circa 2.000 de bărbați, informează ziarul Süddeutsche Zeitung, care citează o investigație a poliției germane. Noile date mai relevă faptul că 650 de femei au fost agresate în Koln și 400 în Hamburg, dar au mai fost victime și în alte orașe precum Dusseldorf și Stuttgart.

Până acum, polițiștii germani au confirmat 642 de agresiuni sexuale și au identificat 47 de suspecți. În alte 239 de cazuri a fost vorba despre o dublă infracțiune - agresiune sexuală și furt -, 73 de suspecți fiind identificați.

De asemenea, investigația mai arată că majoritatea suspecților sunt de origine nord-africană. Mai mult, Molger Munch, șeful poliției judiciare citat de Le Monde, chiar a declarat că ”există o legătură” între aceste agresiuni și valul de imigranți care au sosit în Europa anul trecut. Pe de altă parte, polițiștii nu au găsit dovezi care să demonstreze că aceste acte au fost premeditate.

Polițiștii nici nu speră că ar mai putea identifica și alți suspecți deoarece victimele nu reușesc să-i identifice. Din același motiv, justiția nu a reușit să soluționeze multe dintre aceste dosare, unii suspecți fiind eliberați pentru că victimele nu au putut spune cu certitudine că ei au fost.

Până în acest moment doar doi agresori au primit condamnări cu executare. Un irakian a fost dat de gol de o fotografie găsită pe telefonul său și a primit un an și nouă luni de închisoare, iar un marocan, care a fost recunoscut de victimă, a primit un an și șapte luni. Alte nouă condamnări au mai fost pronunțate pentru furturi și tâlhării.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   imigranti