Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ancheta Chilcot. A fost declasificat un document trimis de Tony Blair lui George W. Bush la o zi după atentatele din 11 septembrie: ”Aceste grupări nu joacă după reguli liberale și nici noi nu putem să facem acest lucru”

Ancheta Chilcot. A fost declasificat un document trimis de Tony Blair lui George W. Bush la o zi după atentatele din 11 septembrie: ”Aceste grupări nu joacă după reguli liberale și nici noi nu putem să facem acest lucru”

Un articol de: - 06 Iul 2016, 21:58
Ancheta Chilcot. A fost declasificat un document trimis de Tony Blair lui George W. Bush la o zi după atentatele din 11 septembrie: ”Aceste grupări nu joacă după reguli liberale și nici noi nu putem să facem acest lucru” Foto: telegraph.co.uk Externe

Fostul premier britanic Tony Blair i-a transmis ex-președintelui american George W.Bush, la o zi după atentatele teroriste din 2001, că Occidentul nu ar mai trebui să fie ezitant și ar trebui să lovească în terorismul internațional. Totul apare într-un document declasificat ca parte a anchetei Chilcot privind implicarea Marii Britanii în războiul din Irak, informează businessinsider.com.

Blair i-a cerut lui Bush să îl ajute să formeze o coaliție internațională împotriva terorismului islamic care ar merge dincolo de simplele represalii împotriva lui Osama Bin Laden și a Al Qaeda.

„Dacă acesta este un război - și practic, nu în termeni legali, este - avem nevoie de metode de război (...) Aceste grupări nu joacă după reguli liberale și nici noi nu putem să facem acest lucru”, preciza Tony Blair.

”Va fi nevoie de acțiuni pe care cu care unii nu vor fi de acord. Dar este mai bine să acționăm acum, să explicăm și să ne justificăm acțiunile decât să amânăm acțiunea până când o altă catastrofă, poate mai mare, va avea loc”, i-a mai transmis Tony Blair președintelui american de la acea vreme.

Raportul Chilcot concluzionează că atentatele teroriste de pe 11 septembrie 2001 au jucat un rol în invazia Irakului.

 

Citeşte mai multe despre:   document,   atentate,   interventie,   Irak