Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Anchete în Italia privind posibile fraude cu vaccinuri anti-COVID (VIDEO)

Anchete în Italia privind posibile fraude cu vaccinuri anti-COVID (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Feb 2021, 21:15
Anchete în Italia privind posibile fraude cu vaccinuri anti-COVID (VIDEO) foto: Pixabay Externe

Sunt anchete de proporții în Italia, după ce autoritățile din mai multe regiuni au semnalat că li s-a propus să cumpere vaccinuri anti-COVID-19 de pe piața privată. Guvernatorul din Veneto a dezvăluit că a primit o ofertă de a achiziționa nu mai puțin de 27 de milioane de doze. Aceleași ”oferte avantajoase” ar fi fost primite și în Lombardia și Umbria, informează B1 TV.

 

Anchete în Italia în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19

 

Mai multe anchete se desfășoară în diferite regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-COVID-19. Procurorii italieni fac verificări, după ce guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a anunțat că a primit o ofertă de 27 de milioane doze de vaccin.

De altfel, guvernatorul, nemulțumit de ritmul vaccinării în Italia, declarase anterior că vrea să cumpere vaccinuri pentru regiune, în afara acordului cu Uniunea Europeană. 

Luca Zaia a dezvăluit că a primit două oferte de a cumpăra 12 și 15 milioane de doze, dar a precizat că nu cunoaște proveniența acestor vaccinuri.

Potrivit presei din peninsulă, aceleași ”oferte avantajoase” ar fi fost primite și în Lombardia și Umbria. Acestea sunt regiunile în care procurorii au demarat anchete, dar nu este exclus ca inițiative judiciare similare să aibă loc și în alte zone ale Italiei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

 

Pfizer și AstraZeneca au anunțat că vaccinurile lor nu pot fi livrate prin intermediari

 

Anchetatorii verifică acum dacă cererile de achiziție directă de vaccinuri anti-COVID-19 au fost transmise de către instituțiile regionale și încearcă, în același timp, să îi identifice pe intermediarii care au propus autorităților achiziționarea acestor doze.

Anchetele vin în contextul în care companiile farmaceutice Pfizer și AstraZeneca au anunțat că vaccinurile dezvoltate nu pot fi livrate prin intermediari, deoarece acestea nu se furnizează persoanelor private, ci doar guvernelor.

Italia a fost, în primăvara anului trecut, epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa, iar autoritățile din peninsulă sunt nemulțumite atât de ritmul de livrare, cât și de cantitățile de vaccinuri împotriva COVID-19 furnizate de companiile farmaceutice.