Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Andrei Năstase, viceprim-ministrul Rep. Moldova: La sfârşitul mandatului vrem să depunem cererea de aderare la Uniunea Europeană (VIDEO)

Andrei Năstase, viceprim-ministrul Rep. Moldova: La sfârşitul mandatului vrem să depunem cererea de aderare la Uniunea Europeană (VIDEO)

Un articol de: Ionescu Tudor - 14 Iun 2019, 16:57
Andrei Năstase, viceprim-ministrul Rep. Moldova: La sfârşitul mandatului vrem să depunem cererea de aderare la Uniunea Europeană (VIDEO) Sursa foto: Inquam Photos / George Călin Externe

La capătul mandatului de patru ani de zile al Guvernului condus de Maia Sandu, Republica Moldova şi-a propus să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană, a declarat Andrei Năstase, viceprim-ministru şi ministru de Interne al Republicii Moldova.

"Guvernul Maia Sandu (...) îşi propune să implementeze, la modul real, Acordul de Asociere (cu Uniunea Europeană - n.r.), să implementeze toate parteneriatele pe care le avem noi, inclusiv parteneriatul actual cu NATO, cu România", a declarat Andrei Năstase.

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost semnat de Republica Moldova pe 27 iunie 2014, acela fiind un pas important pe parcursul european, dar a și garantat faptul că nu intră în Uniunea Economică Euroastiatică, dominată de Federaţia Rusă.

Cu toate acestea, Andrei Năstase nu a exclus posibilitatea unei relaţii de cooperare cu Federaţia Rusă, chiar şi în contextul unui parcurs pro-Occidental al Republicii Moldova.

"Bineînţeles, ne propunem să avem relaţii reciproc-avantajoase cu toţi vecinii. Şi vorbim aici de relaţiile comerciale, relaţii economice, care ar aduce nişte beneficii pentru Republica Moldova, şi cu Federaţia Rusă. Să nu uităm că avem acolo peste 300.000 de cetăţeni care muncesc", a adăugat viceprim-ministrul şi totodată ministrul de Interne al Republicii Moldova.

În continuare, viceprim-ministrul a precizat că nu este agreată idea potrivit căreia Republica Moldova ar face parte dintr-un presupus "cordon sanitar", care să se interpună între Rusia şi Europa Occidentală (aşa-numitul "Intermarium" - un proiect ce datează încă din perioada interbelică şi care a eşuat).

"Nu ne place să ştim că am fi zona 'sanitară", a precizat Andrei Năstase.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată