Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Filote: Sper că vor exista cât mai mulți investitori din România implicați în Planul Juncker. Principalul obiectiv al acestuia vizează relansarea economică în UE

Angela Filote: Sper că vor exista cât mai mulți investitori din România implicați în Planul Juncker. Principalul obiectiv al acestuia vizează relansarea economică în UE

Un articol de: - 01 Sep 2015, 23:50
Foto: mondonews.ro Externe

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, și-a exprimat marți, speranța că vor exista cât mai mulți investitori din România care vor beneficia de finanțare prin Planul Juncker, al cărui principal obiectiv vizează relansarea economică în Uniunea Europeană și prin care se dorește ca fiecare euro garantat de UE să atragă finanțări publice și private de 15 euro, notează Agerpres.

"Planul de investiții al Uniunii Europene a mai fost botezat și 'Planul Juncker', pentru că el reprezintă propunerea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru relansarea economică în UE. Este un plan destinat tuturor statelor europene, este o nouă modalitate de cheltuire a banului european, a fondurilor europene. Principalul criteriu de selecție a proiectelor va fi viabilitatea proiectului, bancabilitatea lui, și de aceea este foarte important ca atât oamenii de afaceri, cât și sistemul bancar, să înțeleagă cum funcționează acest plan de investiții, astfel încât să vedem cât mai multe proiecte de investiții și din România. Planul este deja în derulare de la începutul anului acesta, avem un număr de proiecte din mai multe state, deja selectate pentru susținerea investițiilor. Eu îmi doresc foarte mult, ca reprezentant al Comisiei Europene în România, să văd cât mai multe proiecte și din România. Încă nu s-a propus acestui plan niciun proiect concret din România", a afirmat Angela Filote, cu ocazia întâlnirii membrilor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane.

”Dacă, până acum, ne concentram în special pe granturi, pe fonduri nerambursabile, unde 1 euro dat de UE producea o investiție de un euro, prin noul plan ne propunem ca pentru fiecare euro garantat de UE să atragem finanțări publice și private de 15 euro. Înainte, mergeam pe granturi, acum mergem pe instrumente financiare care permit investitorilor să-și dezvolte proiecte cu un grad mai mare de risc, proiecte care până acum nu erau finanțabile pentru că nimeni nu era dispus să-și asume acest risc. Acum, acest risc și-l asumă Comisia Europeană, prin Banca Europeană de Investiții, creând un fond de garantare a investițiilor publice”a explicat șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Atât marile proiecte de infrastructură, cât și întreprinderile mici și mijlocii, dar și cele cu capitalizare medie, care au până la 3.000 de angajați, care până acum aveau un acces limitat la credite bancare, vor beneficia de acest plan, potrivit Angelei Filote.

Citeşte mai multe despre:   UE
 
Loading...