Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel a mărturisit că se afla la saună în momentul căderii Zidului Berlinului

Angela Merkel a mărturisit că se afla la saună în momentul căderii Zidului Berlinului

Un articol de: - 07 Noi 2014, 13:41
Angela Merkel a mărturisit că se afla la saună în momentul căderii Zidului Berlinului Externe
În momentul căderii Zidului Berlinului, în seara zilei de 9 noiembrie 1989, actualul cancelar al Germaniei, Angela Merkel, se afla "ca în orice seară de joi" la saună, în Berlinul de Est, şi visa să meargă să deguste stridii în Berlinul de Vest, informează AFP.

"Joia mergeam întoteauna la saună împreună cu o prietenă", a povestit recent Merkel. De altfel, mersul la saună era printre activităţile preferate ale germanilor pe timpul iernii.

Înainte să se ducă la saună în acea seară, Merkel a sunat-o pe mama ei, care locuia la 80 de kilometri de Berlin. Ea tocmai auzise că est-germanii erau liberi să călătorească și că zidul era pe cale să fie demolat. Însă, în acele momente de confuzie, nimeni nu credea informațiile. "Nu am înţeles cu adevărat ceea ce se spunea", a spus cancelarul german, adăugând că familia sa credea că totul era "o glumă" . Totuși, la telefon, Merkel a avertizat-o pe mama sa: "atenţie, mamă, astăzi de întâmplă ceva".

Iar în timp ce Angela Merkel se afla la saună s-a deschis primul punct de trecere între Est şi Vest.   "Nu voi uita niciodată asta. Era ora 22.30 sau 23.00 sau poate un pic mai târziu. Eram singură, dar am urmat mulţimea (...) şi, dintr-o dată, ne-am trezit în partea de vest a Berlinului", a povestit cancelarul.

În acel moment, Merkel, care a crescut în fosta Republică Democratică Germană (RDG), era fizician la Academia de Ştiinţe din Berlinul de Est. În vârstă de 35 de ani şi divorţată de primul soţ, ea locuia într-un apartament cu două camere şi o bucătărie în cartierul Prenzlauer Berg de azi.