Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel a zburat cu un avion militar în India: Aeronava guvernamentală a suferit o defecțiune tehnică la scurt timp după decolare

Angela Merkel a zburat cu un avion militar în India: Aeronava guvernamentală a suferit o defecțiune tehnică la scurt timp după decolare

Un articol de: - 04 Oct 2015, 16:39
Angela Merkel a zburat cu un avion militar în India: Aeronava guvernamentală a suferit o defecțiune tehnică la scurt timp după decolare Foto: geo.tv Externe

Angela Merkel a fost nevoită să zboare duminică în India la bordul unui avion militar de transport. Aeronava guvernamentală, cu care era planificată inițial călătoria, a suferit o defecțiune tehnică la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Berlin.

Cancelarul German este însoțită în timpul zborului de o delegație formată din miniștri, oameni de afaceri și jurnaliști. Avionul este un Airbus A340 modificat care poartă numele lui Konrad Adenauer, primul cancelar al Germaniei după încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

Un jurnalist al agenției de presă DPA, care călătorea cu Merkel, a transmis că nu este clar ce fel de defecțiune a suferit avionul guvernamental.

Totodată, agenția declară că avionului militar îi lipsesc multe dintre facilitățile pe care aeronava guvernamentală le avea, printre care o sală separată de ședințe pentru cancelar.

În timp ce Merkel și consilierii săi s-au pus în partea din față a avionului, restul delegației a fost așezată în spate.

Aeronava o să ajungă la timp la New Delhi, unde va începe o vizită de trei zile în India. Sosirea Cancelarului German are scop intensificarea relațiilor comerciale și economice bilaterale dintre cele două state, care momentan stagnează.

Statul german este cel mai mare partener comercial al Indiei din Uniunea Europeală. Totodată, Germania este cel de-al șaptelea investitor străin în regiune. 

Citeşte mai multe despre:   India,   jurnalisti,   delegatie