Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel: Accidentul de la centrala nucleară Fukushima este apocaliptic

Angela Merkel: Accidentul de la centrala nucleară Fukushima este apocaliptic

Cancelarul german, Angela Merkel a declarat în urmă cu două zile că Berlinul va acorda ajutor Japoniei, iar rezidenții germani care doresc să părăsească arhipeleagul japonez vor primi de asemenea, sprijin, informează Reuters.

Joi, Angela Merkel a declarat că accidentul de la centrala Fukushima este "apocaliptic și nu este doar o catastrofă incomprehensibilă pentru Japonia, dar are conescințe asupra Europei și Germaniei".

Tot joi, cancelarul german a convocat într-o ședință toți oficialii germani din fiecare stat pentru a discuta un nou plan, probabil pentru a lua decizia ca cele 17 centrale nucleare vechi să fie închise.

Pe 15 martie, în urma cutremurului devastator, protestatarii germani și-au arătat nemulțumirea față de decizia Angelei Merkel de a prelungi viața a 17 centrale nucleare, cu încă 12 ani.

La momentul repesctiv, cancelarul german declara într-o emisiune televizată că "evenimentele din Japonia reprezintă un moment critic pentru întreaga lume. Germania nu poate să stea de-o parte ca și când nimic nu s-a întâmplat".

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Germania