Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel ar plănui reducerea drastică a contactelor sociale în Germania. Cancelarul și liderii landurilor ar putea conveni asupra unui nou model de închidere

Angela Merkel ar plănui reducerea drastică a contactelor sociale în Germania. Cancelarul și liderii landurilor ar putea conveni asupra unui nou model de închidere

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Oct 2020, 20:30
Angela Merkel ar plănui reducerea drastică a contactelor sociale în Germania. Cancelarul și liderii landurilor ar putea conveni asupra unui nou model de închidere foto: Hepta.ro / DPA Images / Fabrizio Bensch Externe

Cancelarul german Angela Merkel pare să plănuiască măsuri pentru reducerea drastică a contactelor sociale în Germania, în scenariul în care epidemia de COVID-19 din țară continuă să capete amploare. Ntv ar fi intrat în posesia unei informații în acest sens, în perioada premergătoare conferinței de presă de miercuri, care ar putea fi marcată de convenirea unui nou model de închidere în cadrul discuțiilor dintre guvernul federal și liderii landurilor germane.

Cancelarul Germaniei și liderii landurilor ar putea conveni asupra unui nou model de închidere

 

În strategia autorităților germane, economia ar fi pe primul loc, în timp ce școlile și creșele ar fi pe locul doi. Când vine vorba de școli, există o nouă prioritate, în condițiile în care Angela Merkel a explicat că acestea nu pot fi închise primele și deschise ultimele. Potrivit cancelarului german, desfășurarea a 50% din cursuri este mai bună decât dacă acest lucru nu s-ar întâmpla deloc.

Între timp, cotidianul Bild a relatat că magazinele vor putea rămâne deschise, cu restricții. Pe de altă parte, planurile Angelei Merkel ar presupune acțiuni semnificative în zona comerțului cu catering și a evenimentelor. Concret, restaurantele și barurile ar trebui să se închidă, iar evenimentele ar trebui interzise.

Angela Merkel: Ne așteaptă luni foarte, foarte grele

 

„Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa", a atras atenţia cancelarul german, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, potrivit PlagedTimes.com. Angela Merkel este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Deși nu a folosit în mod expres formula „un al doilea lockdown", aceasta şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat "cu metode simple".

Într-o declarație făcută recent, Angela Merkel a cerut populației să reducă pe cât posibil contactele cu alte persoane, context în care a subliniat că situația a devenit „și mai presantă”, potrivit Deutsche Welle.

Șefa guvernului de la Berlin a făcut un apel „și mai insistent” la sprijinul cetățenilor în lupta cu pandemia de COVID-19. Într-un mesaj video, Angela Merkel i-a rugat pe germani să se întâlnească în număr cât mai restrâns și cât mai rar cu alte persoane. „Reducerea contactelor sociale” este imperativul momentului, a mai spus cancelarul Germaniei.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Angela Merkel