Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel critică țările est-europene care nu acceptă cotele obligatorii pentru refugiați

Angela Merkel critică țările est-europene care nu acceptă cotele obligatorii pentru refugiați

Un articol de: - 07 Oct 2015, 21:45
Angela Merkel critică țările est-europene care nu acceptă cotele obligatorii pentru refugiați Foto: ipop.gr Externe

 La o reuniune a Partidului Popular European (PPE), Angela Merkel a criticat țările est-europene care nu acceptă cotele obligatorii de refugiați.

"Est-europenii - şi eu mă consider est-europeană - au aflat din experienţă că izolarea nu ajută. Mă întristează puţin faptul că exact cei care se consideră norocoşi că au putut vedea sfârşitul Războiului Rece acum se gândesc că pot sta total în afara unor evoluţii ale globalizării", a declarat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu, citat de mediafax.

În declarația sa, cancelarul german s-a referit la țările central și est-europene, din care face parte și România, țări care au votat împotriva introducerii cotelor obligatorii pentru distribuirea refugiaților.

În Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, România, Cehia, Slovacia și Ungaria au votat împotriva sistemului de relocare a imigranților cu cote obligatorii țărilor UE, dar schema a fost aprobată.

Aceasta a declarat și că refuzul de a primi refugiați este un pericol pentru întreaga Europă.

"Refuzul de a primi refugiaţi, în principiu, este - scuzaţi-mă că o spun atât de franc - un pericol pentru Europa”, a semnalat aceasta.

Cancelarul Germaniei a mai solicitat și schimbarea Acordului Dublin, prin care persoanele extracomunitare pot solicita azi în primul stat membru UE în care intră.

"Trebuie să fim sinceri: procesul Dublin, în forma actuală, este învechit. Pledez pentru instituirea unei noi proceduri, în sensul repartizării în mod echitabil a refugiaţilor în statele europene", a afirmat Merkel.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   cancelar german,   critici