Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel despre acordul de migraţie UE-Turcia: "NU funcţionează cum trebuie"

Angela Merkel despre acordul de migraţie UE-Turcia: "NU funcţionează cum trebuie"

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 20:18
Sursă foto: Angela Merkel Externe

Înţelegerea privind migranţii dintre Uniunea Europeană şi Turcia este disfuncţională, a declarat Cancelarul german Angela Merkel, vineri, relatează Reuters.

Cancelarul german a criticat, de asemenea, şi sistemul legal al Greciei datorită ineficienței lui în a creşte numărul de deportări.

În 2016, UE şi Turcia au făcut un acord cu privire la migraţie după ce peste un milion de refugiaţi şi migranţi au ajuns în Europa din Orientul Mijlociu şi Africa.

O mare parte a acestora ajunseseră, însă, chiar la invitaţia Germaniei, din acest motiv însuşi Cancelarul fiind supranumit drept "Mama Merkel".

Potrivit acordului, orice persoană care trece în Grecia din Turcia şi nu poate solicita azil trebuie trimisă înapoi. În plus, pentru fiecare sirian retrimis înapoi în Turcia, UE preia un altul. 

"Din păcate, nu funcţionează cum trebuie. Şi pe măsură ce nu funcţionează, vedem Grecia cum este supusă unei presiuni tot mai mari. Sistemul legal grec este foarte complicat şi cumva, trimiterea înapoi (a migranților - n.r.) nu merge", a precizat Merkel.

Potrivit datelor Naţiunilor Unite, în momentul de faţă, în Turcia există un număr de 3.622.366 de refugiaţi sirieni.

"Toată lumea ştie că odată ce ai ajuns pe o insulă din Grecia, poţi ajunge pe continent, şi odată ce eşti pe continent poţi cumva să ajungi în Germania, Suedia, Austria sau altundeva. În acest fel, noi susţinem migraţia ilegală", a mai adăugat cancelarul german.

În 2015, tot Angela Merkel făcea apel la "unitate" datorită deciziei Ungariei de a închide graniţa cu Serbia şi de a nu mai permite accesul migranţilor pe teritoriul său. Atunci, Germania fusese susţinută şi de Franţa, de Jean-Claude Juncker, de Federica Mogherini, de Amnesty Internaţional şi de alte organizaţii de protecţie a drepturilor omului. 

"Sunt mulţi irakieni, mulţi afgani şi mulţi alţii pentru care nu avem nicio soluţie în acord. Europa trebuie să ia măsuri şi din acest punct de vedere. Este un pic complicat, dar pe termen lung nu este acceptabil că unele state europene spun că această problemă nu ne interesează", a concluzionat ea.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel
 
 
 
Loading...