Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel, în vizită la Chişinău. Presa germană: Cancelarul merge într-o țară postsovietică minusculă, de care nimeni nu știe nimic

Angela Merkel, în vizită la Chişinău. Presa germană: Cancelarul merge într-o țară postsovietică minusculă, de care nimeni nu știe nimic

Angela Merkel a ajuns miercuri după-amiază la Chişinău, unde va avea întrevederi cu înalt oficialii locali. Dacă la Chișinău vizita cancelarului german Angela Merkel este considerată una istorică, presa germană tratează cu ironie decizia oficialului de a vizita Republica Moldova.

Cancelarul a fost întâmpinat de către premierul Vlad Filat la Aeroportul Internaţional Chişinău, în cadrul unui ceremonial oficial din care nu au lipsit nici tradiţionala pâine şi sare.

„Toată lumea o urmărește pe Angela Merkel, care în loc să salveze zona euro de la dezastrul economic, merge într-o țară postsovietică minusculă, de care nimeni nu știe și unde nimeni nu a fost", notează ironic publicația Die Welt.

Aceeaşi abordare ironică au şi jurnaliştii de la Deutsche Welle.

„De Moldova sunt interesați doar amatorii germani de integrame, dar și consilierul pentru politică externă şi de securitate al cancelarului federal, Christoph Heusgen, amator de problemele deosebit de dificile."

Totuși, sursa menționează că autoritățile din Germania au o altă părere despre vizita cancelarului Merkel în Republica Moldova, ţară considerată în Germania cel mai exemplar membru al Parteneriatului Estic. În 2012, Republica Moldova a primit din bugetul Uniunii Europene 94 milioane de de euro, iar apoi, încă 28.

Citeşte mai multe despre:   Chisinau,   Vlad Filat,   vizita