Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel: Infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic

Angela Merkel: Infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic

Un articol de: Andrei Ștefan - 28 Sep 2020, 14:50
Angela Merkel: Infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic foto: Hepta.ro / DPA Images / Thierry Roge Externe

âCancelarul german, Angela Merkel, a tras un semnal de alarmă legat de evoluția pandemiei de coronavirus.

Aceasta a declarat liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în Germania, dacă tendinţa actuală continuă, scrie Reuters.

 

Scenariu sumbru: 19.200 de infecții zilnice cu coronavirus în Germania

 

„Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări”, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU.

Aceasta a afirmat că numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător, precizând că Germania trebuie să facă totul pentru a opri creșterea expinențială a cazurilor de SARS-CoV-2.

„Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim. Trebuie să stabilim priorităţi. Şi anume, economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată“,”, a mai declarat Merkel, care consideră petrecerile, mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Amintim, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni.

 O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Ministrul german al Sănătății cere evitarea vacanțelor în străinătate

 

Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, i-a sfătuit vineri pe compatrioții săi să evite deplasările în străinătate, în cursul acestei toamne, pentru a nu crește numărul cazurilor de COVID-19.

Acesta a explicat că ar fi de preferat că cetățenii să opteze totuși pentru excursii și concedii în interiorul țării.

Deși a admis că este greu pentru cetățenii care își doresc să plece în concediu, dar și pentru agențiile de turism și touroperatori, Spahn a explicat că vacanțele din tipul sezonului rece, dar și al verii din acest an, au condus la creșterea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, prin numărul de cazuri importate.

Germania are în prezent incluse pe lista „zonelor roșii”, cu risc mare de răspândire a noului coronavirus, regiuni din majoritatea țărilor vecine, precum: Franța, Austria, Belgia, Olanda, Elveția şi Republica Cehă și Spania.

Pe lista sunt adăugate și zone din țări precum România, Bulgaria, Croația și Slovenia. 

Astfel, alături de municipiul București, 12 județe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Potrivit informărilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAI) anterior, județele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeș (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmbovița (la 16.09), Galați (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomița (la 20.08), Mehedinți (la 20.08), Neamț (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiș (la 20.08) și Vrancea (la 09.09).

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Germania,   COVID-19