Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel lasă deschisă perspectiva unei aderări a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Angela Merkel lasă deschisă perspectiva unei aderări a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Cancelarul german Angela Merkel a lăsat deschisă perspectiva pe termen lung a unei aderări a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

UE a creat Parteneriatul Estic cu obiectivul foarte clar al unei perspective europene" pentru ţările care fac parte din acesta, a declarat Merkel în urma unei întâlniri cu premierul moldovean Vlad Filat.

Ea a adăugat, totuşi, că procesul de apropiere cu UE trebuie să aibă loc "pas cu pas", încurajând totodată Republica Moldova să continue reformele, în special în lupta împotriva corupţiei.

Merkel a punctat câteva dintre succesele Alianței pentru Integrare Europeană, precum demararea reformelor în mai multe domenii, alegerea preşedintelui și apropierea de structurile europene. Cancelarul a amintit despre necesitatea unor eforturi "susținute" pentru ca Republica Moldova să își atingă obiectivele,  printre care  semnarea  Acordului de Asociere şi  liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană, dar şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Vizita cancelarului german la Chişinău s-a încheiat cu un discurs la Palatul Republicii. Cancelarul nu a părăsit însă teritoriul Republicii Moldova înainte de a depune o coroană de flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei ţării.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   Uniunea Europeana,   aderare,   UE