Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel: Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania

Angela Merkel: Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania

Un articol de: Irina Mina - 24 Feb 2021, 23:05
Angela Merkel: Noile tulpini riscă să aducă un al treilea val în Germania Foto:Hepta - DPA Images / Michael Kappeler Externe

Noile variante ale coronavirusului riscă un al treilea val de infecții în Germania, iar țara trebuie să procedeze cu mare grijă, astfel încât să nu devină necesară o nouă oprire la nivel național, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Numărul de noi infecții zilnice a stagnat în ultima săptămână, rata de incidență de șapte zile situându-se la aproximativ 60 de cazuri la 100.000. Miercuri, Germania a raportat 8.007 de noi infecții și 422 de decese.

„Din cauza (variantelor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea ieși un al treilea val”, a spus Merkel, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters. „Așadar, trebuie să procedăm cu înțelepciune și atenție, astfel încât un al treilea val să nu necesite o nouă oprire completă în toată Germania”.

Merkel și premierii de stat din Germania, cea mai populată țară din Europa și cea mai mare economie din Europa, au fost de acord să extindă restricțiile pentru a reduce răspândirea coronavirusului până pe 7 martie.

Saloanele de coafură vor putea fi redeschise începând cu 1 martie, dar pragul pentru o redeschidere treptată a restului economiei vizează o rată de infecție de cel mult 35 de cazuri noi la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile.

Vaccinurile și testarea cuprinzătoare ar putea permite „o abordare mai diferențiată la nivel regional”, a spus Merkel în interviul de ziar, publicat online miercuri.

„Într-un district cu o incidență stabilă de 35, de exemplu, ar putea fi posibilă deschiderea tuturor școlilor fără a provoca distorsiuni în raport cu alte districte cu o incidență mai mare și școlile care nu sunt încă deschise”, a adăugat ea.

„O strategie inteligentă de deschidere este indisolubil legată de teste rapide cuprinzătoare, ca și cum ar fi teste gratuite”, a spus ea. „Nu pot spune exact cât va dura instalarea unui astfel de sistem. Dar va fi în martie. ”

Merkel a descris vaccinul COVID-19 al firmei anglo-suedeze AstraZeneca, pe care unii lucrători esențiali l-au refuzat, drept „un vaccin de încredere, eficient și sigur”.Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

„Atâta timp cât vaccinurile sunt la fel de rare ca în acest moment, nu poți alege cu ce vrei să fii vaccinat.”

Studiu: Varianta britanică a coronavirusului este semnificativ mai periculoasă decât tulpina Covid

 

Un studiu danez sugerează că persoanele infectate cu o variantă britanică a coronavirusului B117 pot avea un risc cu 60% mai mare de a fi spitalizate, a declarat ministrul sănătății Magus Heunicke.

O campanie pe scară largă de secvențiere a virusului a permis Danemarcei, cu 5,8 milioane de locuitori, să urmărească creșterea noii variante mai atent decât orice altă țară, scrie The Guardian.

Camilla Holten Møller, de la Institutul Statens Serum de combatere şi prevenţie a bolilor infecţioase, care studiază pandemia, a spus luna trecută: "Dacă ne uităm la modelele noastre, este calmul de dinaintea furtunii".

Există temeri că B.1.1.7 ar putea deveni în curând varianta dominantă în țară. Holten Møller a estimat că varianta se răspândește de 1,55 ori mai repede decât variantele precedente.

SUA: Vaccinul Johnson & Johnson, eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6% împotriva formelor grave de Covid

 

Amintim că agenția americană a medicamentului (FDA) a confirmat miercuri că vaccinul Johnson & Johnson are o eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6% înr-o singură doză.

Eficienţa vaccinului împotriva unor forme grave a covid-19 este 85,9% în Statele Unite, de 81,7% în Africa de Sud şi de 87,6% în Brazilia, în urma unor teste clinice.

FDA va lua vineri o decizie cu privire la administrarea vaccinului în SUA. Ar fi al treilea ser autorizat în SUA, după cele produse de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficienţă de 72% în prevenirea covid-19, în urma unui test climnic în Statele Unite, dar că nivelul protecţiei faţă de noi variante ale noului coronavirus este de 66%, în urma unui test clinic la nivel mondial, cu 44.000 de voluntari.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Germania,   coronavirus