Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Angela Merkel: ”Este cu siguranţă prea devreme pentru a relaxa măsurile privind restricţiile în viaţa publică”

CORONAVIRUS | Angela Merkel: ”Este cu siguranţă prea devreme pentru a relaxa măsurile privind restricţiile în viaţa publică”

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Apr 2020, 21:57
CORONAVIRUS | Angela Merkel: ”Este cu siguranţă prea devreme pentru a relaxa măsurile privind restricţiile în viaţa publică” Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Deși Germania dă semne de încetinire a ritmului de răspândire a noului coornavirus, oferind populației speranța că totul se va termina în curând, Angela Merkel este de părere că este prea devreme pentru ca măsurile impuse de către autorități să fie ridicate.

De câteva zile, o persoană purtătoare a virusului infectează în medie doar o singură altă persoană, comparativ cu 5-7 persoane infectate, rata de acum câteva săptămâni.

„Este adevărat că ultimele cifre ale Institutului Robert Koch, aşa ridicate cum sunt, aduc foarte prudent puţină speranţă. Este cu siguranţă prea devreme pentru a relaxa măsurile privind restricţiile în viaţa publică'' instituite cu scopul de a frâna răspândirea acestui virus”, a declarat cancelarul german, notează Reuters.

„Guvernul şi eu personal ne gândim cum putem realiza simultan două lucruri: asigurarea protejării sănătăţii tuturor şi începerea unui proces prin care viaţa publică să revină pas cu pas.

Vor fi alte sărbători de Paşte la care vom putea să ne urăm fără restricţii ''Paşte Fericit''”, a mai adăugat cancelarul Germaniei, îndemnând astfel populația să respecte în continuare măsurile de distanţare socială impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, Merkel și premierii celor 16 landuri se vor reîntâlni după data de 14 aprilie pentru a reevalua situația.

Numărul testelor efectuate în Germania de autorități pentru depistarea noului coronavirus a ajuns la 500.000 pe săptămână.

Cancelarul german a fost, până la această dată, plasată în carantină la domiciliu, după ce a intrat în contact cu un medic confirmat pozitiv. Toate cele trei teste efectuate cancelarului au ieșit negative.

Potrivit celor mai recente date, Germania are 89.451 de cazuri confirmate de COVID-19, cu 4.657 mai multe faţă de ultima raportare, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 1.208.

Spre deosebire de alte state europene, precum Spania, Italia sau Franţa, Germania nu a decretat o izolare strictă a populaţiei, dar toate şcolile şi majoritatea magazinelor sunt închise, iar prezenţa în spaţiul public a mai mult de două persoane împreună este interzisă, măsură adoptată și de autoritățile din România.

Și guvernul italian a extins măsurile de carantină, pentru încă 10 zile.

Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat că nici de Paște, italienii nu fi scutiți de carantină.

„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special -- este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare  vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.

„Nu am autorizat ieșirile cu copiii. Am spus că atunci când un părinte face cumpărături, acesta poate să îl însoțească. Dar nu să profităm. Daca ieși din casă cu un copil, pentru o urgență și respecți regulile, poti sa o faci, dar dacă ieși doar să îl plimbi, este inacceptabil”, a mai precizat Conte.

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Italia,   coronavirus,   coronavirus europa,   Angela Merkel,   Giuseppe Conte