Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel: Reunificarea Germaniei arată că orice este posibil. Republica Moldova are dreptul la autodeterminare

Angela Merkel: Reunificarea Germaniei arată că orice este posibil. Republica Moldova are dreptul la autodeterminare

Un articol de: - 03 Oct 2014, 20:54
Foto: wallary.com Externe

Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa, afirmă Angela Merkel.

Cancelarul german subliniează faptul că va depune eforturi ca Republica Moldova, Ucraina şi Georgia să beneficieze de dreptul la autodeterminare pe care l-au avut cetăţenii germani.

„Parcursul Germaniei până la reunificare arată că pot fi trase învăţăminte din lupta pacifistă pentru libertate, în scopul rezolvării multora dintre actualele probleme ale Europei”, a declarat Angela Merkel la Hanovra, la 24 de ani de la reunificarea produsă pe 3 octombrie 1990.

"Putem vedea mult mai clar acum că libertatea, toleranţa şi drepturile omului nu sunt mereu autoevidente. Nu sunt autoevidente nici în Germania, nici în Uniunea Europeană, nici în Europa şi nici în lume", a adăugat liderul german, potrivit AFP.

"Totul este posibil. Eu şi milioane de est-germani am trăit acest lucru. De aceea, nu trebuie să fim descurajaţi de ceea ce se întâmplă în anul 2014. Dimpotrivă, unificarea ne arată că totul este posibil", a insistat liderul german.

"Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prin reunificare, libertatea de a ne decide singuri viitorul", a subliniat Merkel, precizând că Berlinul va depune eforturi pentru a se asigura că Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au aceleaşi drepturi la autodeterminare.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   Europa,   Germania
 
Loading...