Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel: Rusia ar trebui să ajute Uniunea Europeană la oprirea afluxului de refugiați prin stabilizarea situației din Orientul Mijlociu

Angela Merkel: Rusia ar trebui să ajute Uniunea Europeană la oprirea afluxului de refugiați prin stabilizarea situației din Orientul Mijlociu

Un articol de: - 15 Oct 2015, 14:44
Angela Merkel: Rusia ar trebui să ajute Uniunea Europeană la oprirea afluxului de refugiați prin stabilizarea situației din Orientul Mijlociu Foto: eadaily.com Externe

Angela Merkel a declarat joi, în Parlamentul German, că Rusia ar trebui să ajute la oprirea afluxului de refugiați spre Europa prin stabilizarea Siriei. Cancelarul German a mai spus că Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de solidaritate în față numărului foarte mare de imigranți din acest an și să refuze ideea închiderii frontierelor.

Totodată, Merkel e de părere că Uniunea trebuie să acționeze pentru a-și proteja mai bine granițele externe și să ajute statul turc să-și supravegheze frontierele, deoarece spațiul navigabil dintre Turcia și Grecia este, în prezent, ”în mâinile traficanților”, potrivit DPA.

Angela Merkel a atras atenția că Germania va cere concesii în schimbul concesiilor cu Turcia, cum ar fi liberalizarea condițiilor de intrare în UE pentru cetățenii turci.

În fața crizei migratorii, ”este nevoie de o Europă a solidarității, iar orice altă opțiune este condamnată la eșec”, afirmă Cancelarul German, în contextul în care țări din estul Europei și-au întărit controalele la frontiere în ultimele săptămâni.

Merkel spune că închiderea frontierelor Europei este ”o iluzie în secolul al XXI-lea, care este cel al internetului”.

"Nu ar fi exagerat să vorbim despre o provocare istorică pentru Europa", adaugă ea, făcând referire la afluxul de refugiați cu care se confruntă bătrânul continent.

Peste 700.000 de imigranți au intrat în Uniunea Europeană între 1 ianuarie și 30 septembrie, potrivit datelor Agenției europene de supraveghere ale frontierelor, Frontex.
Cifra este aproape triplă față de numărul imigranților de anul trecut - 282.000. (Detalii aici)

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Orientul Mijlociu,   declaratii