Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Angela Merkel: UE este suficient de puternică pentru a depăși plecarea Regatului Unit. Un acces liber la piața unică este acordat celui care respectă cele patru libertăți fundamentale (VIDEO)

Angela Merkel: UE este suficient de puternică pentru a depăși plecarea Regatului Unit. Un acces liber la piața unică este acordat celui care respectă cele patru libertăți fundamentale (VIDEO)

Un articol de: - 28 Iun 2016, 14:35
Angela Merkel: UE este suficient de puternică pentru a depăși plecarea Regatului Unit. Un acces liber la piața unică este acordat celui care respectă cele patru libertăți fundamentale (VIDEO) Externe

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marți că Uniunea Europeană este ”suficient de puternică” pentru a supreviețui plecării Marii Britanii din blocul comunitar. Liderul german a mai precizat că menținerea accesului Regatului Unit la piață unica este condiționată de respectarea celor patru libertăți de circulație din interiorul Uniunii Europene, informează AFP.

UE este suficient de puternică pentru a depăși plecarea Regatului Unit, este suficient de puternică pentru a continua să avanseze chiar și cu 27 de membri', a declarat Merkel, înaintea unui summit-ului Consiliul European, prima întâlnire de acest fel care are loc după votul britanicilor în favoarea Brexit-ului.

”Ne vom asigura ca negocierile să nu se deruleze după principiul abordării selective'', a mai spus Merkel, adăugând că ”cel care părăsește familia nu poate să se aștepte să-și păstreze privilegiile în timp ce toate obligațiile dispar”.

"Un acces liber la piața unică este acordat celui care respectă cele patru libertăți fundamentale: (libera circulație) a persoanelor, a bunurilor, a serviciilor și a capitalurilor. (...) Scopul este să ajungem la un rezultat comun cel mai tarziu la a 60-a aniversare a tratatului de la Roma, în martie anul viitor", a mai declarat cancelarul  german.

Angela Merkel: UE este suficient de puternică pentru a depăși plecarea Regatului Unit. Un acces liber la piața unică este acordat celui care respectă cele patru libertăți fundamentale

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   UE,   Marea Britanie,   Brexit