Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe A apărut 'URMAŞA' lui Merkel! Şi-a anunţat candidatura la şefia CDU şi s-a delimitat de politica actualului cancelar (FOTO)

A apărut 'URMAŞA' lui Merkel! Şi-a anunţat candidatura la şefia CDU şi s-a delimitat de politica actualului cancelar (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 07 Noi 2018, 21:01
A apărut 'URMAŞA' lui Merkel! Şi-a anunţat candidatura la şefia CDU şi s-a delimitat de politica actualului cancelar (FOTO) Externe

A apărut succesoarea Angelei Merkel! Annegret Kramp-Karrenbauer, prezentată drept protejata actualului cancelar german, şi-a anunţat miercuri, în mod oficial, la Berlin, candidatura la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate (CDU).

Supranumită "AKK", dar şi "Merkel 2" sau "Merkel bis", Annegret Kramp-Karrenbauer, care este din februarie secretar general al partidului, se numără printre favoriţii la succesiunea conducătoarei germane, care a renunţat la sfârşitul lui octombrie să candideze pentru conducerea CDU, ce se va reuni în congres între 7 şi 8 decembrie, la Hamburg, scrie Agerpres, citând AFP.

Annegret Kramp-Karrenbauer, 56 de ani, originară din landul Saar, a adresat omagii Angelei Merkel, a cărei "eră", a recunoscut ea, se apropie de sfârşit, atât în cadrul partidului, cât şi la conducerea ţării. 
"Astăzi, este clar (...) că Angelei Merkel trebuie să i se mulţumească pentru multe lucruri", a estimat ea. "Te ridici întotdeauna pe umerii predecesorului tău", a mai spus Annegret Kramp-Karrenbauer, ai cărei critici îi reproşează lipsa de carismă.

Fără a formula critici directe împotriva Angelei Merkel, ea s-a delimitat de politica celei care, din 2005, stă în fruntea CDU și a guvernului german.
La nivel de partid, Kramp-Karrenbauer intenționează să adopte un alt stil politic, decât cel al lui Merkel. Ea spune că, în trecut, prea multe decizii au fost luate la nivel de guvern, pe care CDU a fost, ulterior, nevoit să le accepte, cu sau fără a opune rezistență. "Trebuie să inversăm procesul", a punctat ea. Întâi trebuie să aibă loc un consens la nivel de partid, iar abia apoi ar urma ca acesta să se traducă în acțiunea la nivel de guvern, consideră Kramp-Karrenbauer, potrivit hotnews.ro.

"AKK" şi-a fixat drept priorităţi securitatea, prosperitatea economică, relansarea proiectului european, digitalizarea şi problema integrării, într-un context de ascensiune a extremei drepte.


 

Citeşte mai multe despre:   Annegret Kramp-Karrenbauer,   Germania,   Angela Merkel,   CDU