Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Anthony Fauci, despre vaccinul Johnson & Johnson: Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula

Anthony Fauci, despre vaccinul Johnson & Johnson: Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Apr 2021, 09:15
Anthony Fauci, despre vaccinul Johnson & Johnson: Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA Externe

Medicul Anthony Fauci, consilier al Casei Albe în domeniul pandemiei, nu crede că autoritățile americane din domeniul sănătății vor recomanda renunțarea la administrarea vaccinului anti-COVID-19 Johnson & Johnson. În opinia specialistului, probabil va fi emis un avertisment sau va exista o restricționare, însă acest ser va continua să fie utilizat ”într-o anumită formă”.

 

Ce spune medicul american Anthony Fauci despre vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson

 

”Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula. Nu cred că se va întâmpla. Cred că va există un fel de avertisment sau o restricţionare sau o evaluare a riscului”, a declarat Anthony Fauci pentru NBC News, precizând că până vineri ar putea fi anunțată o decizie.

”Vom şti asta până vineri şi aş fi foarte surprins dacă nu vom avea o reluare într-o anumită formă până vineri. Aproape sigur va fi luată o decizie până vineri”, a mai spus Fauci.

Autorităţile americane de reglementare din domeniul sănătății au recomandat oprirea administrării acestui tip de vaccin după apariția unor cheaguri de sânge la femei care au primit acest ser. 7 milioane de persoane au fost vaccinate cu serul Johnson & Johnson în SUA până acum.

Vineri, 23 aprilie, este programată o reuniune a unei comisii a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA în care se va discuta despre pașii care ar trebui urmați în ceea ce privește administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

Pe 13 aprilie, Administrația pentru Alimente și Medicamente a decis suspendarea imediată preventivă a administrării vaccinului J&J, după ce 6 femei au fost afectate de cheaguri de sânge rare.

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Precizările medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România a declarat  că înainte de administrarea acestui vaccin, autoritățile române vor aștepta o decizie din partea Agenției Europene a Medicamentului.

“Așteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenția Europeană a Medicamentului și cu siguranță, dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin putem face acest lucru. Avem capacitatea de stocare. Nu ne forțează nimeni să începem, atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranță”, spunea Valeriu Gheorghiță pe 13 aprilie.

Primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson au ajuns miercuri dimineaţă în România. 

Citeşte mai multe despre:   Anthony Fauci,   Johnson and Johnson,   vaccin anti-COVID-19