Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Anthony Fauci: Vaccinul de la AstraZeneca are o eficacitate ridicată, dar problemele privind siguranța trebuie clarificate

Anthony Fauci: Vaccinul de la AstraZeneca are o eficacitate ridicată, dar problemele privind siguranța trebuie clarificate

Un articol de: George Lupu - 13 Apr 2021, 12:28
 Anthony Fauci: Vaccinul de la AstraZeneca are o eficacitate ridicată, dar problemele privind siguranța trebuie clarificate Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA Externe

Oficialul american pentru boli infecțioase Anthony Fauci a declarat că vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 are o eficacitate bună, dar preocupările de siguranță trebuie îndreptate și ar putea să nu fie necesare pentru americani din cauza aprovizionării cu doze de la alte companii.

„Cred că vaccinul AstraZeneca din punct de vedere al eficacității este un vaccin bun și, dacă problema de siguranță se rezolvă în Uniunea Europeană ... eficacitatea acestui vaccin este într-adevăr destul de bună”, a declarat el marți pentru BBC, potrivit Reuters.

„Dacă folosim sau nu vreodată AZ nu este clar, dar se pare că în acest moment nu vom avea nevoie de el. Nu este o respingere a vaccinului AZ. Este posibil ca, având în vedere oferta pe care o avem de la alte companii, să nu fie nevoie să folosim un vaccin AZ. "

Pe măsură ce Statele Unite își slăbesc restricțiile COVID-19, Fauci a mai spus că există o „situație cu adevărat riscantă” când barurile și restaurantele se redeschideau în unele locuri în care nu se impunea utilizarea măștilor.

El a spus că lansarea vaccinului va reduce „o adevărată explozie de creștere”, dar nu va opri apariția moderată a cazurilor. "Nu este momentul să declarăm prematur victoria", a spus el.

Vaccinul AstraZeneca este investigat de autoritățile de reglementare europene cu privire la îngrijorările legate de cazuri rare de cheaguri de sânge. Nu a fost încă aprobat în Statele Unite.

Autoritățile europene de reglementare au găsit posibile legături între dozele, care au fost aplicate pentru zeci de milioane de oameni, și apariția cheagurilor de sânge, dar au reafirmat importanța vaccinului în protejarea împotriva COVID-19.

Mai mult de o duzină de țări au suspendat utilizarea vaccinului, dar majoritatea au reluat, unele dintre ele, inclusiv Franța, Olanda și Germania, recomandând o vârstă minimă.

Oficialii din Marea Britanie, unde vaccinul a fost aprobat pentru prima dată, au sfătuit ca celor cu vârsta sub 30 de ani să li se ofere o alternativă.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Vaccinul AstraZeneca este de departe cel mai ieftin și cel mai mare volum lansat până acum și nu are niciuna dintre cerințele extreme de refrigerare ale altora, făcându-l principalul planificat al multor programe de inoculare.

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   Anthony Fauci,   COVID-19