?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Deputata Ilham Omar, singura femeie care poartă vălul islamic din Congresul american, a prezentat public scuze după ce a fost acuzată de antisemitism (FOTO)

Deputata Ilham Omar, singura femeie care poartă vălul islamic din Congresul american, a prezentat public scuze după ce a fost acuzată de antisemitism (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 13:40
Externe

Deputata democrată Ilhan Omar şi-a cerut public scuze, după ce a afirmat că Statele Unite susţin Israelul deoarece primesc finanţări din partea principalului grup de lobby pro-israelian.

Declaraţiile acesteia au stârnit mari controverse şi chiar preşedintele Donald Trump a criticat-o pentru declaraţiile sale. Mulţi au văzut afirmaţiile ei drept antiseminte. 

Liderul de la Casa Albă a fost indignat şi a comentat:  "Cred că ar trebui să-i fie rușine".

 "Declarațiile sale au fost cu adevărat oribile și nu cred că scuzele sunt adecvate", a adăugat Trump.

"Antisemitismul este real și sunt recunoscătoare aliaților mei și colegilor mei evrei care mi-au dat o lecție asupra acestei istorii dureroase a retoricii antisemite", a afirmat Ilhan Omar.

Aceasta a explicat că nu a inteţionat să ofenseze pe nimeni.

"Intenția mea nu a fost să-mi jignesc alegătorii sau evreii americani. Trebuie tot timpul să fii pregătit să faci pasul înapoi și să analizeze criticile, așa cum mă aștept să facă și oamenii care mă ascultă când sunt atacată din cauza identității mele", a mai spus aceasta, care a prezentat "scuze fără echivoc".

Aceasta a fost întrebată pe Twitter "cine plătește politicieni americani pentru a fi pro-Israel", iar Omar a dat un răspuns care nu a fost pe placul multora: "AIPAC!", făcând referire la cel mai importahnt grup de lobby pro-israelian.

Foto: Twitter

Citeşte mai multe despre:   sua,   donald trump
 
 
 
Loading...