Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Anul 1981, momentul în care s-a făcut, prima dată, referire la un virus extrem de contagios dezvoltat in Wuhan. Asemănările dintre 'Covid-19' si virusul fictiv 'Wuhan-400' (FOTO)

Anul 1981, momentul în care s-a făcut, prima dată, referire la un virus extrem de contagios dezvoltat in Wuhan. Asemănările dintre 'Covid-19' si virusul fictiv 'Wuhan-400' (FOTO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 26 Feb 2020, 13:47
Galerie foto (3) Externe

Primele referiri cu privire la dezvoltarea unui virus mortal, dezvoltat într-un laborator din Wuhan, au apărut într-o carte scrisă în timpul Războiului Rece, de către un autor american.

Denumit "Wuhan-400", virusul fictiv se comporta diferit faţă de coronavirusul "Covid-19", din tote punctele mai puţin două: amândoi viruşii (atât cel real, cât şi cel fictiv) sunt extrem de contagioşi şi afectează doar oamenii, nu şi animalele.

Traducerea unor pasaje din cartea "Ochii Întunericului" care fac referire la virusul fictiv "Wuhan -400"

"L-au denumit 'Wuhan-400' pentru că a fost dezvoltat în laboratoarele lor de RDNA (laboratoare de studii genetice - n.r.), aflate în afara oraşului Wuhan (...). 'Wuhan-400' este armă perfectă. Afectează doar fiinţele umane. Nicio altă fiinţă nu îl poate purta. Şi precum sifilisul, 'Wuhan-400' nu poate supravieţui în afara corpului uman pentru mai mult de trei minute (...). Şi când gazda expiră, 'Wuhan-400' din ea moare la scurt timp după aceea (...). 

Dar 'Wuhan-400' are şi alte avantaje, la fel de importante, asupra altor agenţi biologici. În primul rând, poţi deveni purtător la doar patru ore după ce ai intrat în contact cu virusul. Este o perioadă extrem de scăzută. Odată infectată, nimeni nu supravieţuieşte pentru mai mult de 24 de ore. Majoritatea mor în 12 ore. (...) Nu au putut niciodată să găsească un anticorp sau un antibiotic eficient împotriva lui (...)".

Oficial, autorităţile chineze au negat faptul că coronavirusul "Covid-19" a apărut într-un laborator din Wuhan. Ei fiind acuzaţi că "pacientul-zero" (adică prima persoană infectată) ar fi o femeie angajat la Institutul Virologic din Wuhan. În schimb, şi-au menţinut (chiar şi acum) versiunea potrivit căreia virusul ar fi apărut la şerpi, într-o piaţă de fructe de mare din Wuhan.

Foto: Fragment din cartea "Ochii Întunericului", din 1981

  • Coincidența dintre ficţiune şi realitate

Textul cărţii coincide parţial cu o recentă dezvăluire a celor de la Daily Mirror, care într-un articol fac referire chiar de două laboratoare din Wuhan. Unul dintre ele ar fi situat la doar 280 de metri de piaţa de fructe de mare în care Beijingul susţine că a apărut "COVID-19", iar al doilea laborator s-ar afla la 12 kilometri de piaţă.

Citând mai mulţi cercetători ai Universităţii de Tehnologie a Chinei de Sud, din Guangzhou, publicaţia Daily Mirror face referire la aşa-numitul Centru pentru Controlul Bolilor din Wuhan (WDCDC), adică unul dintre cele doa laboratoare. 

Acesta se afla aproape nu doar piaţa de fructe de mare (adică 280 de metri), ci şi de spitalul în care s-au raportat primele infecţii din rândul medicilor. În acel laborator s-ar fi aflat numai puţin de 605 lilieci, care la un moment dat i-ar fi atacat pe cercetătorii care lucrau acolo. 

Cercetătorii din Guangzhou îl şi numeşte pe unul dintre cercetători, JH Tian (probabil un pseudonim), care ar fi fost atacat de lilieci şi care "avea sânge pe mâini". Iar ulterior atacului, acesta ar fi intrat într-o carantină de 28 de zile.

Documentul publicat de cercetători face, însă, referire şi la un al doilea laborator, situat la aproximativ 12 km distanţă de piaţă de fructe de mare şi care ar aparţine Institutului Virologic din Wuhan. Acest laborator ar fi fost clasificat drept "laborator biologic de nivel înalt (P4)" - cel mai mare nivel de securitate din domeniu.

"Acest laborator a raportat că liliecii cu potcoavă (o specie de lilieci - n.r.) erau un rezervor natural pentru coronavirusul SARS-CoV, care a cauzat epidemia SARS din 2003", specifică raportul citat de Daily Mirror.

Foto: Fragment din cartea "Ochii Întunericului", din 1981

Citeşte mai multe despre:   Wuhan,   China,   coronavirus