Anunțul momentului: ING nu mai are voie să primească clienți noi

Anunțul momentului: ING nu mai are voie să primească clienți noi

Banca centrală italiană a anunțat, sâmbătă, că ING nu mai are voie să primească clienți noi până nu își îmbunătățește sistemul de urmărire în ceea ce privește urmărirea comportamentului utilizatorilor, potrivit Reuters.

Măsura a fost luată după ce Banca d’Italia a demarat o serie de investigații, care au durat din octombrie și până la sfârșitul anului, care au scos în lumină că ING Italia nu a făcut suficiente eforturi pentru a preveni spălarea de bani din tranzacțiile făcute prin conturile sale.

Vestea vine în contextul în care ING a plătit o amendă-record în valoare de 775 de milioane de euro, după ce tribunalele le-au dat dreptate procurorilor olandezi, în septembrie, care au reclamat că entitatea a eșuat în a descoperi conturile folosite în scopuri criminale timp de ani de zile.

De partea cealaltă, banca a explicat că neregulile găsite de supervizorii italieni sunt rezultatul pașilor anunțați de justiția olandeză, având ca scop întărire managementului de criză.
„În zilele următoare ING va face munci din răsputeri pentru a rezolva neregulile identificate”, a spus creditorul olandez.

ING a mai precizat că nu va mai prelua clienți noi până nu va purta o serie de noi discuții cu Banca d’Italia, dar că va continua să le ofere aceleași servicii clienților deja existenți în Italia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe