Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Studiu îngrijorător: Particule minuscule de plastic, descoperite în sticle de apă

Studiu îngrijorător: Particule minuscule de plastic, descoperite în sticle de apă

Un articol de: - 15 Mar 2018, 16:04
Externe

Un studiu făcut de către organizaţia jurnalistică Orb Media a scos la iveală prezenţa unor particule minuscule de plastic în sticle de apă îmbuteliată din nouă ţări, printre care şi Germania, Statele Unite sau Mexic, arată BBC.

Testele din cadrul investigaţiei au fost realizate de către Universitatea de Stat New York din Fredonia, iar în cadrul acesteia au fost analizate 250 de sticle de apă îmbuteliată cumpărate din nouă ţări.

Testele au arătat că în medie acestea conţineau 10 particule de plastic per litru, fiecare mai mare de grosimea unui fir de păr.

"Nu este vorba de a indica cu degetul anumite branduri; arată cu adevărat că este pretutindeni, că plasticul a devenit un material atât de răspândit în societatea noastră şi că ajunge în apă", a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la universitate din Fredonia.

Până în acest moment nu există dovezi concludente care să indice că ingerarea unor bucăţi foarte mici de plastic (microplastic) poate provoca probleme de sănătate, dar oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă potenţialele implicaţii ale acestui lucru.

Anul trecut, profesorul Mason a descoperit particule mici de plastic în eşantioane de apă de la robinet, iar alţi cercetători le-au observat în produse alimentare precum fructe de mare, bere şi sare de mare, ba chiar şi în aer.

Citeşte mai multe despre:   studiu,   apa