Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Apele canalelor din Veneția sunt mai curate ca niciodată, o latură neașteptată a pandemiei (VIDEO & FOTO)

Apele canalelor din Veneția sunt mai curate ca niciodată, o latură neașteptată a pandemiei (VIDEO & FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 29 Mar 2020, 15:32
Apele canalelor din Veneția sunt mai curate ca niciodată, o latură neașteptată a pandemiei (VIDEO & FOTO) FOTO: captură Twitter Galerie foto (1) Externe

Pandemia de COVID-19 a schimbat într-un mod surprinzător înfățișarea veneției. Apele celebrelor canale ale orașului s-au curățat pentru prima dată după mulți ani. În timp ce orașul este inchis, pentru a stopa răspândirea SARS-CoV-2, apele din Veneția sunt din ce în ce mai curate, datorită nivelului scăzut de poluare din ultimul timp.

Fiind sufocate de ambarcațiunile care transportau odinioară turiștii dintr-un loc în altul, de autobuzele de apă și mai ales de celebrele condole, în care îndrăgostiții veniți în Veneția nu uitau niciodată să se plimbe, apele canalelor venețieie erau în mod normal închise la culoare și noroioase.

Însă, în fotografiile făcute recent în Veneția putem observa cum apă cristalină a revenit în oraș, iar lebedele și-au făcut apariția după mult timp. Italienii au surprins natura reîntoarsă în orașul lor, iar postările din social media au făcut rapid înconjurul lumii. Acum, în apa cristlină a Veneției înoată peștișorii de dimensiuni mici.

 

#5

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heart beats fast Colors and promises How to be brave How can I love when I'm afraid to fall But watching you stand alone All of my doubt, suddenly goes away somehow Time stands still Beauty in all she is I will be brave I will not let anything, take away What's standing in front of me Every breath, every hour has come to this #venezia #volgovenezia #igersitalia #ig_venice #venice #loves_italia #buonanotte #yallersveneto #italiainunoscatto #igersvenezia #sunset #whatitalyis #sunnyday #browsingitaly #blue #watercolor #veneziagram #andràtuttobene #igersveneto #acquarello #skyline #loves_venezia #venicelife #positivevibes #venezia360 #skyhunter #myvenice #discovervenice #reflection #athousandyears

A post shared by Bjorn (@venicetraveler) on

Un utilizator italian, a distribuit imegini din Veneția înainte ca autoritățile să ia măsuri drastice pentru stoparea răspândirii COVID-19 și după ce acestea au fost instaurate, iar locuitorii și turiștii au părăsit străzile și canalele aglomerate.

„Imagini incredibile din Rio dei Ferali, în spatele Pieței San Marco, unde apa este în general murdară. Natura își recapătă locurile obișnuite!” a scris Marco Capovilla într-un grup din social media, intitulat „Veneția Curată”, informează The Independent.

#1

Un oficial al Primăriei din Veneția, le-a explicat celor de la CNN că nuanța închisă a apei se datora sentimentelor pe care bărcile și gondolele le lăsau în urmă în timpul zilei. Speciile inedite de pești și păsări, precum delfini sau lebede au fost văzute în Veneția din ce în ce mai des în prezent, având în vedere că toate, cândva obiective turistice pe care le vizitau oamenii din toată lumea, sunt acum nepopulate.

#5

Lebedele au înlocuit celebrele gondole din Veneția

Lebedele au fost surprinse pe canalele din Veneția, pentru prima oară după mai mult timp și au fost un mic motiv de bucurie pentru trecătorii care le-au admirat. „Iată o latură neașteptată a pandemiei – apa care străbate canalele Veneției este curată pentru prima dată decând lumea. Peștii pot fi observați pe fundul apei, iar lebedele s-au întors.” a scris o tânără pe contul personal de Twitter, alături de fotografi cu lebedele din Veneția.

Delfinii revin în apele din apropierea Italiei

Peștii de mici dimensiuni nu sunt singurii care s-au întors în localitățile din peninsulă. Delfinii au fost filmați înnotând în portul Caligari, unul dintre cele mai mari din Italia. Portul are un trafic anual de 50 de milioane de tone de marfă.

#2