Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Apple, într-un nou scandal privind condițiile de muncă: "Muncești 16 ore pe zi, șeful nu te lasă în pace nici la spital, nici la nuntă"

Apple, într-un nou scandal privind condițiile de muncă: "Muncești 16 ore pe zi, șeful nu te lasă în pace nici la spital, nici la nuntă"

Un articol de: - 10 Apr 2015, 16:29
Apple, într-un nou scandal privind condițiile de muncă: "Muncești 16 ore pe zi, șeful nu te lasă în pace nici la spital, nici la nuntă" Foto: roadlesstravelled.me Externe

Un  fost angajat Apple vorbește despre infernul prin care a trecut cât timp a lucrat la compania americană. Ben Farrell s-a ocupat timp de 2 ani de zile cu îmbunătățirea relației cu clienții companiei care dețin centre de suport. În tot acest timp. Bărbatul susține că a muncit până la 16 ore pe zi și că nu i-au fost respectate urgențele familiale sau de sănătate.

“16 ore muncite zilnic şi încărcate cu şedinţe peste şedinţe urmate de alte şedinţe. Deşi astfel de întâlniri sunt frecvent întâlnite în multinaţionale, cele de la Apple sunt însoţite de o agendă toxică, menită să îi prindă pe angajaţi pe picior greşit şi să îi ironizeze pe cei mai puţin respectaţi. Spiritul de echipă nu există, iar clienţii îşi permit atacuri la persoană, dar şi să traseze sarcinile angajaţilor în funcţie de starea lor de spirit. Ore peste ore sunt pierdute în sedinţe de pregătire pentru alte şedinţe care pregătesc alte şedinţe, până în momentul în care se concluzionează că s-a muncit de fapt prea puţin. Iar asta nu este sănătos”, scrie Farrell, într-o postare pe blogul personal.

Farrell susține că la Apple existp o cultură organizaţională nu doar solicitantă, dar şi meschină.

“Ieşirile cu colegii se învârt în jurul aceloraşi poveşti iar şi iar pe măsură ce managerii povestesc la nesfârşit despre măsurile strategice de a reduce personalul şi de a închide fabrici. Au o sclipire în privire când descriu metodele prin care diverşi parteneri de afaceri au fost lăsaţi cu profituri aproape de zero pentru a spori profitabilitatea Apple”, mai scrie fostul angajat Apple.

“Problemele de sănătate, urgenţele familiale şi chiar nunţile nu sunt respectate la Apple. Când am început să lucrez la ei, soţia mea însărcinată a căzut pe scări şi a avut nevoie de spitalizare, aşa că nu am mai putut participa la o delegaţie. Compania a notat evenimentul drept o problemă de performanţă şi mi s-a reproşat într-o întâlnire faţă în faţă cu un manager din companie că am comis o mare greşeală.

Managementul era inconsecvent şi capricios. Primeam adeseori mesaje agresive la orice oră, chiar şi în afara programului, atât pe chat-ul intern cât şi la telefon, chiar şi pentru o întârziere de un minut la o întâlnire", arată Farrell.

Citeşte mai multe despre:   apple,   iPhone,   steve jobs