Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor vechi

Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor vechi

Un articol de: Catinca Giosanu - 19 Noi 2020, 12:48
Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor vechi Foto: playtech.ro Externe

Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru a închide o investigație privind practicile companiei de a încetini modelele vechi de iPhone, un obicei despre care clienții spun că este o tactică de a-i forța să cumpere modele mai noi și mai scumpe, notează Business Insider.

 

 

Apple, amendată din nou pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor vechi

 

 

Anchetele au fost deschise în 33 de state americane, iar reprezentanții acestora susțin că Apple ar fi trebuit „fie să recunoască mai devreme faptul că le-a încetinit intenționat, fie să schimbe bateriile dispozitivelor afectate”. Compania din Silicon Valley și-a luat angajament ca în următorii trei ani să „ofere informații oneste” pe site-ul oficial despre performanțele bateriilor, update-urile de soft și alte setări speficice.

Reaminim faptul că în martie Apple a acceptat să plătească 500 de milioane de dolari clienților americani afectați de practicile companiei.

Scandalul „batterygate” datează din 2017, an în care clienții au început să observe că dispozitivele lor încep să funcționeze mai lent după ce au descărcat noi versiuni ale software-ului Apple.

Apple a admis la momentul respectiv că actualizările respective încetinesc într-adevăr telefoanele, afirmând că acest lucru se întâmplă pentru a preveni închiderea subită a iPhone-urilor datorită îmbătrânirii bateriilor.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Noua investigație a fost lansată de peste 30 de state americane, anchetatorii afirmând că Apple era la curent cu faptul că update-urile încetinesc dispozitivele sale, dar nu a informat și clienții despre această practică.

 

 

”Companiile trebuie oprite din a manipula consumatorii”

 

 

Pe lângă amendă, compania Apple și-a luat angajamentul să fie mai transparentă în ceea ce privește practicile.

„Companiile Big Tech trebuie oprite din a manipula consumatorii și obligate să le spună întregul adevăr cu privire la practicile și produsele lor”, a afirmat procurorul general al statului Arizona, Mark Brnovich, într-un comunicat de presă.

Aceasta nu este singura sancțiune financiară impusă Apple în legătură cu practica respectivă, dar majoritatea par ca o picătură într-o găleată comparate cu vânzările Apple. Luna trecută compania a raportat vânzări de 26,4 miliarde de dolari doar din iPhone-uri în ultimul trimestru fiscal.

Citeşte mai multe despre:   Apple,   telefoane mobile,   amenda