Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aproape 1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate cu doze de vaccin anti-COVID, păstrate la temperatura greșită

Aproape 1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate cu doze de vaccin anti-COVID, păstrate la temperatura greșită

Un articol de: George Lupu - 22 Ian 2021, 17:05
Aproape 1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate cu doze de vaccin anti-COVID, păstrate la temperatura greșită sursa foto: pixabay Externe

În jur de 1.000 de persoane din Suedia au fost vaccinate cu doze de vaccin produs de Moderna care au fost păstrate la temperatura greșită în timpul transportării, anunță Reuters.

În total, 2.100 de doze ale vaccinului, în jur de 20% din numărul primit de Suedia din partea Moderna, au fost păstrate la temperaturi prea scăzute.

În ceea ce privește dozele încă nefolosite, acestea au fost stocate până se va clarifica dacă acestea mai pot fi folosite, a anunțat Apoteket, compania responsabilă de livrarea dozelor.

Toate persoanele cărora le-au fost administrate dozele păstrate necorespunzător sunt angajați sanitari, potrivit aceleiași surse.

Potrivit evaluării Autorității de Sănătate Publică a Suediei, deocamdată nu există motive pentru a se crede că dozele transportate la o temperatură prea scăzută au pus în pericol sănătatea persoanelor vaccinate însă agenția a afirmat că va investiga în continuare situația.

„Un lucru pe care trebuie să îl aflăm este dacă vaccinurile deja administrate vor funcționa”, a declarat Magnus Frisk, un purtător de cuvânt al Apoteket.

Acesta a adăugat că Moderna a fost contactată pentru a oferii informații suplimentare despre efectele păstrării la o temperatură prea scăzută a dozelor și dacă persoanele deja vaccinate cu acestea vor avea nevoie de o nouă doză.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   campania de vaccinare