Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aproape jumătate din populaţia SUA nu are loc de muncă, din cauza epidemiei de coronavirus

Aproape jumătate din populaţia SUA nu are loc de muncă, din cauza epidemiei de coronavirus

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Iun 2020, 10:01
Aproape jumătate din populaţia SUA nu are loc de muncă, din cauza epidemiei de coronavirus Foto: pixabay Externe

Aproape jumătate din populația Statelor Unite ale Americii nu are loc de muncă din cauza epidemiei de coronavirus, informează CNBC. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, rata de ocupare a forței de muncă a ajuns în luna mai la 52,8%, restul fiind americani fără serviciu. Cu aproape 2,6 milioane de infectări și peste 126.000 de decese, SUA reprezintă țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19.

 

Biroul de Statistică a Muncii din SUA: Aproape jumătate dintre americani nu au loc de muncă din cauza epidemiei de coronavirus

 

Date ale Biroului de Statistică a Muncii (Bureau of Labor Statistics) arată că, în luna mai, rata de ocupare a forţei de muncă a scăzut la 52,8%, deci 47,2% dintre americani nu au serviciu. Spre comparație, în ianuarie, rata era de 61,2%. Scăderea s-a produs în contextul epidemiei de coronavirus și a măsurilor de restricție a circulației ce au fost adoptate pentru a preveni răspândirea agresivă a bolii. Asta a determinat blocarea practic a activităților economice, așa cum s-a întâmplat peste tot în lume.

Aceste procente prezintă o imagine mai fidelă a realității, în contextul în care rata de șomaj ar fi arătat doar cifrele celor care își caută activ un loc de muncă. Estimările arată că rata șomajului va scădea la 12,4% în iunie, față de 13,3% cât era în luna mai.

Experții economici de la Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o criză financiară extrem de gravă, din cauza epidemiei de Covid-19. Se estimează că va fi cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune din anii ‘30. PIB-ul SUA, cea mai mare economie a lumii, ar urma să scadă cu 8%, față de 5,9% estimat în aprilie. Relansarea din 2021 va fi mai puțin susținută (+4,5%).

 

Epidemie de coronavirus în SUA - Aproape 2,6 milioane de infectări, peste 126.000 de decese

 

Cel mai recent bilanț al epidemiei de COVID-19 în Statele Unite ale Americii indică 2.586.844 de oameni infectați și 126.123 de morți. Recent au fost raportate 42.426 de contaminări și 355 decese.

La acest moment, virusul se răspândește agresiv în state precum Florida, Texas, California şi Arizona. Media noilor cazuri depistate în SUA săptămâna trecută a fost de peste 40.000 pe zi.Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Totuși, New York rămâne statul american cel mai afectat, cu 393.069 de îmbolnăviri și 31.403 de decese. Doar în oraşul New York au murit 22.470 de oameni.

Numărul îmbolnăvirilor la nivel mondial a depășit pragul de 10 milioane. Peste 508.000 de persoane din întreaga lume au murit din cauza SARS-CoV-2.

 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a identificat 3 noi simptome ale COVID-19

 

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a identificat trei noi simptome ale infectării cu coronavirus. Prima listă oficială de simptome ale COVID-19 includea tusea, febra sau frisoanele, oboseala, durerile musculare, dificultățile de respirație, durerea de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât. 

Experții guvernamentali cred că numărul americanilor care au contractat virusul depășește 20 de milioane. Estimarea aparține tot Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și se bazează pe testele serologice efectuate pentru a determina prezența anticorpilor, care indică dacă un individ a avut sau nu virusul în corp. 
 

Citeşte mai multe despre:   somaj in SUA,   epidemie de coronavirus,   locuri de munca,   criza economica