Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aproximativ 13.000 de persoane, inclusiv români, ar putea fi victimele ”scaviei moderne” în Marea Britanie

Aproximativ 13.000 de persoane, inclusiv români, ar putea fi victimele ”scaviei moderne” în Marea Britanie

Un articol de: - 29 Noi 2014, 17:57
Aproximativ 13.000 de persoane, inclusiv români, ar putea fi victimele ”scaviei moderne” în Marea Britanie Foto: genevavoice.com Externe

Aproximativ 13.000 de persoane ce provin din peste 100 de țări, inclusiv România, ar putea fi victime ale "sclaviei moderne" în Marea Britanie, arată o analiză a Ministerului britanic de Interne, dată publicităţii sâmbătă şi citată de BBC News.

Între victimele "sclaviei moderne" figurează femei forţate să se prostitueze, angajaţi "sechestraţi" în gospodării şi lucrători pe câmp, în fabrici şi pe bărci de pescuit.

Potrivit datelor, printre victime se află persoane originare din peste 100 de ţări - cele mai multe din Albania, Nigeria, Vietnam şi Romania - dar şi adulţi şi copii născuţi în Marea Britanie.

Aceste date, care corespund anului 2013, reprezintă prima estimare oficială a fenomenului realizată de Guvern în Marea Britanie. Datele Centrului pentru combaterea traficului de persoane, din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva criminalităţii, evocau anul trecut 2.744 de victime în Marea Britanie.

Ministerul de Interne a lansat o strategie pentru a combate sclavia. Echipe speciale ale Poliţiei de frontieră vor lucra în principalele porturi şi aeroporturi pentru a identifica potenţiale victime, iar legislaţia va fi consolidată în vederea confiscării veniturilor obţinute din această activitate ilegală.

Citeşte mai multe despre:   romani,   victime,   Marea Britanie