Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aproximativ 200 de imigranţi, arestaţi în Ungaria după ce au pătruns din Croaţia

Aproximativ 200 de imigranţi, arestaţi în Ungaria după ce au pătruns din Croaţia

Un articol de: B1 TV - 18 Sep 2015, 09:35
Aproximativ 200 de imigranţi, arestaţi în Ungaria după ce au pătruns din Croaţia Foto: budapestbeacon.com Externe

Mai mulţi imigranți extracomunitari au fost arestați in comitatul Baranya, după ce au pătruns pe teritoriul Ungariei venind din Croația, relatează B1 TV.

Sute de oameni au intrat ilegal în Croaţia, ţară aleasă de imigranţi drept noua rută spre europa de vest, în timp ce alte câteva mii aşteaptă la graniţa cu Serbia.

Poliţia Ungară a anunţat că mai mulţi imigranți extracomunitari au fost arestați comitatul Baranya, după ce au pătruns pe teritoriul Ungariei venind din Croația, fără a specifica un număr clar. În schimb, jurnaliştii de la MTI susţin că ar fi vorba de 200 de persoane.

Presa maghiară mai scrie că un tren în care erau aproximativ 900 de refugiaţi se îndreaptă spre orașul croat Beli Manastir, situat la frontiera cu Ungaria.

Astfel, guvernul de la Budapesta s-a văzut nevoit să extindă starea de urgență atât în comitatul Baranya cât și în Somogy, situate la graniţa cu Croaţia, după ce, la mijlocul săptămânii, o măsură identică a fost luată în Bacs-Kiskun și Csongrad, regiuni la frontiera cu Serbia.

Ungaria a înăsprit din 15 septembrie legislația pentru combaterea imigrației şi se foloseşte şi de armată în operațiuni de patrulare, vămile pot fi închise temporar iar imigranții pot fi arestați.

Nici poliţiştii croaţi nu au făcut faţă numărului mare de refugiaţi. Mii de bărbaţi extenuaţi şi femei cu copii în braţe au luat drumul Vestului prin Croaţia de când Ungaria a închis graniţa. Potrivit autorităţilor de la Zagreb, sunt peste 6.000 de refugiaţi. Alte câteva mii de oameni aşteaptă la graniţa sârbo-croată să primească permisiunea.

După 24 de ore fierbinţi, ministrul de interne Rank Ostojic, a anunţat că Croația nu mai poate primi imigranți. Ministrul a precizat că țara sa le oferă migranților o călătorie sigură până la centrele de primire din jurul capitalei, Zagreb, dar a precizat că persoanele care nu solicită azil vor fi considerate imigranți ilegali.

În acest context şi Slovenia a anunţat că reintroduce pentru 10 zile controalele la granița cu Ungaria.

Criza imigranţilor a provocat o reunire extraordinară a liderilor din U.E. Şedinţa va avea loc miercurea viitoare, la o zi după întrunirea miniştrilor de Interne.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   arestati,   Ungaria,   Croatia