Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Aproximativ 6.000 de deținuți, eliberați din închisorile federale din SUA ca o măsură de a reduce supraaglomerarea din pentienciare

Aproximativ 6.000 de deținuți, eliberați din închisorile federale din SUA ca o măsură de a reduce supraaglomerarea din pentienciare

Un articol de: B1 TV - 08 Oct 2015, 10:24
Aproximativ 6.000 de deținuți, eliberați din închisorile federale din SUA ca o măsură de a reduce supraaglomerarea din pentienciare Foto: gazetadecluj.ro Externe

SUA se pregătește să elibereze aproximativ 6.000 de deținuți, cel mai mare număr de deținuți eliberați o dată din închisori federale. Eliberarea, programată pentru perioada 30 octombrie - 2 noiembrie, este o măsură menită a reduce supraaglomerarea din închisori și a ușura pedeapsa deținuților care au comis infracțiuni legate de droguri și care au primit pedepse grele în ultimele trei decenii.

Cei mai mulți dintre aceștia vor merge în instituții de reeducare și în arest la domiciliu înainte de a fi eliberați sub supraveghere, potrivit i24newstv. O treime dintre cei care urmează să fie eliberați sunt cetățeni străini și vor expulzați după eliberare.

Comisia penitenciarelor nu a confirmat numărul de persoane care ar urma să beneficieze de această măsură, însă a declarat că aproape 8.000 de deținuți ar fi eligibili pentru eliberare.

"Instanțele au acordat pentru 13.187  de cazuri eliberarea, 7.953 dintre aceștia putând fi eliberați în 2015, în timp ce alte 8.550 de persoane ar putea fi grațiate pe parcursul anului viitor", a declarat un specialist legislativ al Comisiei.

Măsura vine după eforturile președintelui american Barack Obama de a atrage atenţia asupra suprapopulării închisorilor americane, eforturi ce au inclus şi o vizită la penitenciarul din Oklahoma.

Comisia pentru condamnări a estimat că schimbarea normelor de încarcerare ar putea avea ca efect ca 46.000 din cei aproximativ 100.000 de deținuți din închisorile federale, condamnați pentru infracțiuni legate de droguri, să se califice pentru eliberarea înainte de termen.


Citeşte mai multe despre:   SUA,   detinuti