Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Arabia Saudită: Protestele au fost interzise. Forţele de ordine, îndemnate să ia măsuri

Arabia Saudită: Protestele au fost interzise. Forţele de ordine, îndemnate să ia măsuri

Arabia Saudită a anunţat sâmbătă interzicerea oricărei forme de protest sau manifestaţie publică, după ce minoritatea şiită a organizat o serie de acţiuni de protest în estul ţării, informează Reuters.
Forţele de ordine au fost anunţate să ia orice măsuri necesare pentru a preveni încercările de tulburare a liniştii publice, a declarat ministrul de interne pentru postul naţional de televiziune.

Noile interdicţii vin ca urmare a protestelor şiite prin care se cerea eliberarea prizonierilor ţinuţi în închisorile publice fără a fi judecaţi.

Comunitatea şiită ocupă estul Arabiei Saudite, regiune ce conţine cele mai importante resurse petroliere ale ţării. Totodată, Arabiei Saudită se învecinează la est cu Bahrein, care a devenit scena unor ample proteste ale comunităţii şiite împotriva conducătorilor suniţi.

Motivul principal al protestelor din Arabia Saudită este discriminarea şiiţilor, aceştia acuzând comunitatea sunită de blocarea poziţiilor administrative, şi cerând şanse egale de reprezentare în aparatul guvernamental.

Guvernul Saudit respinge aceste acuzaţii, fiind hotărât să înăbuşe revoltele din estul ţării, unde peste 10,000 de soldaţi au fost trimişi pentru a pune capăt protestelor.

Săptămâna trecută Regele Abdullah s-a întors în capitala Riad după o absenţă de trei luni cauzată de probleme medicale. Acesta a acordat beneficii de 37 miliarde de dolari supuşilor săi, în încercarea de a izola Arabia Saudită de valul protestatar cu care se confruntă ţările învecinate.

Citeşte mai multe despre:   protest,   Arabia Saudita,   protestatari,   forte de ordine,   manifestanti,   manifestatii