Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Arest prelungit pentru proprietarul rețelei de restaurante "Andys" și ”La plăcinte”

Arest prelungit pentru proprietarul rețelei de restaurante "Andys" și ”La plăcinte”

Un articol de: Sebastian Pricop - 24 Mai 2019, 17:18
Arest prelungit pentru proprietarul rețelei de restaurante "Andys" și ”La plăcinte” Foto: Pixabay Externe

Judecătoria Chişinău a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventiv pus pe numele lui  Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante "La plăcinte” și "Andy's Pizza".

Andrei Tranga și patru presupuși complici au fost reținuți la 26 aprilie sub acuzaţia că au încercat să îl deposedeze de afacere pe Viorel Varzari și ar fi extorcat de la acesta 730.000 de euro, pentru a-l scăpa de un dosar penal. Procurorul a precizat că denunțul a fost făcut de către Varzari în timp ce se afla în custodia statului, iar acum acesta se află în arest la domiciliu.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale îl acuză pe Tranga că l-ar fi ademenit pe Varzari cu promisiunea de a-l ajuta să își extindă afacerea în Federația Rusă și i-a organizat o întâlnire cu autoritatea criminală Grigore Caramalac, alias Bulgarul. Acesta i-ar fi cerut lui Varzari să îi cedeze în schimbul protecției 50% din afacere și să o înregistreze pe numele lui Tranga. Pentru că a refuzat, Varzari ar fi fost amenințat de autoritatea criminală. În acest caz ar fi fost implicat și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, din care motiv a fost nevoit să demisioneze, scrie anticoruptie.md.

Detaliile în cazul reținerii lui Tranga și implicării lui Viorel Morari au fost făcute publice prin intermediul unei scrisori anonime distribuită la adresa mai multor redacții. Șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, doar a confirmat reținerea lui Tranga și a presupușilor săi complici, precum și faptul că acesta este bănuit de atac raider asupra omului de afaceri

Viorel Varzari și că în schemă mai este implicat un italian. Viorel Morari nu a făcut declarații publice pe marginea acuzațiilor ce i se aduc.

Ion Dron, apărătorul lui Andrei Tranga, a declarat că clientul său pledează nevinovat. ”Ceea ce se întâmplă astăzi lui Andrei Tranga este o situație în care trăiesc oaroape toți oamenii de afaceri din Republica Moldova, mari sau mici, cu teama de a nu rămâne fără averi peste noapte, de teama descinderilor mascatțlor care vin in birou”, a declarant avocatul Dron.

Potrivit apărătorului, afacerea pe care pretinde denunțătorul Viorel Varzari că a vrut să o prea Tranga nu a aparținut niciodată acestuia, iar din 8 aprilie 2019 Varzari nu mai este nici administratorul firmei.