Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Arhivele lui Gabriel Garcia Marquez, achiziţionate de Universitatea Texas

Arhivele lui Gabriel Garcia Marquez, achiziţionate de Universitatea Texas

Un articol de: - 25 Noi 2014, 17:37
Arhivele lui Gabriel Garcia Marquez, achiziţionate de Universitatea Texas Foto: elreporterosf.com Externe

O bibliotecă a Universităţii Texas din Statele Unite a achiziţionat arhivele scriitorului columbian Gabriel García Márquez, care a murit în aprilie, la vârsta de 87 de ani.

Arhivele scriitorului se întind pe o perioadă de peste 50 de ani şi includ manuscrisele a zece cărţi, printre care se află “Un veac de singurătate” şi “Dragoste în vremea holerei”, dar şi peste 2.000 de scrisori, unele dintre ele adresate unor autori celebri, precum Graham Greene, a anunţat Centrul Harry Ransom din cadrul Universităţii Texas, citat de Mediafax.

Colecţia mai include peste 40 de albume, maşinile de scris Smith Corona şi computerele folosite de scriitorul columbian pentru a-şi redacta multe dintre opere.

„Universitatea Texas din Austin, specializată atât în America Latină, cât și în conservarea și studierea procesului de scriere, este căminul natural al acestei foarte importante colecții”, a spus Bill Powers, președintele instituției.

Centrul Harry Ransom este un punct mondial de colectare a arhivelor marilor scriitori, găzduind documentele celor mai mulţi autori notabili ai secolului al XX-lea, printre care se numără Jorge Luis Borges, William Faulkner şi James Joyce, toţi trei având o mare influenţă asupra lui Gabriel García Marquez.

Considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii de limbă spaniolă, Gabriel Garcia Márquez a murit pe 17 aprilie, la vârsta de 87 de ani, în urma complicaţiilor provocate de o pneumonie.


Citeşte mai multe despre:   Texas,   SUA