Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe S-A AFLAT! Detalii ȘOCANTE despre arma SUPERSONICĂ a lui Putin care poate fenta scutul antirachetă

S-A AFLAT! Detalii ȘOCANTE despre arma SUPERSONICĂ a lui Putin care poate fenta scutul antirachetă

Dotarea armatei ruse cu rachetele Avangard, o armă rusească hipersonică capabilă să evite sistemul american de apărare antiaeriană, care va fi pusă în funcţiune în 2020, a băgat groaza în Serviciile de informaţii American.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a prezentat pe 1 martie în timpul discursului său anual în faţa parlamentului temutul sistem  pe o rachetă hipersonică, capabilă să se deplaseze cu o viteză de douăzeci de ori mai mare decât cea a sunetului.

Thomas Karako, şeful proiectului privind apărarea anti-rachete balistice, de la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS), consideră că sistemul de apărare antiaeriană al SUA nu este capabil să facă faţă unei arme Avangard, îndemnând la introducerea de schimbări în strategia de apărare antirachetă. 

 „Nu putem amâna schimbările ce trebuie făcute în strategia de apărare antirachetă. Foarte rău că am lăsat Rusia să meargă atât de departe", a avertizat expertul american, potrivit adevarul.ro.  

Recent liderul de la Kremlin a ordonat ca navele ruseşti din Marea Mediterană să fie permanent dotate cu rachete „Kalibr".

Rusia şi-a făcut din rachetele de croazieră Kalibr arma principală pentru forţele maritime cu rază lungă de acţiune.   Complexul de rachete Kalibr include mai mult de zece versiuni care diferă în ceea ce înseamnă modul în care sunt lansate, domeniul de aplicare, natura ţintelor şi viteza. 

 lansate de pe vase mari.   Doar Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, cele mai cunoscute fiind cele americane, Tomahawks. 

 Rusia a demonstrat că poate utiliza numeroase vase mici pentru implementarea armei cu rază lungă de acţiune, un exemplu de o structură de putere "distribuită". Ideea este că într-o perioadă de creştere a armelor letale şi a rachetelor cu rază lungă de acţiune, ar putea fi mai înţelept ca puterea de foc să se răspândească pe mai multe platforme mai mici, în loc să se pună toate ouăle într-un singur coş larg, costisitor şi vulnerabil", scrie publicaţia americană The National Interest.

Citeşte mai multe despre:   Avangard,   Marea Mediterana
 
 
 
Loading...