Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armand Goşu, despre situaţia de peste Prut: Bonusul, pe care nu doar serviciile (mai puțin SIE și SRI) îl așteaptă, îl reprezintă ARHIVA FOTO/VIDEO a lui Plahotniuc, în care o să apară destui politicieni de la București, în posturi nu tocmai onorabile

Armand Goşu, despre situaţia de peste Prut: Bonusul, pe care nu doar serviciile (mai puțin SIE și SRI) îl așteaptă, îl reprezintă ARHIVA FOTO/VIDEO a lui Plahotniuc, în care o să apară destui politicieni de la București, în posturi nu tocmai onorabile

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Iun 2019, 19:50
Armand Goşu, despre situaţia de peste Prut: Bonusul, pe care nu doar serviciile (mai puțin SIE și SRI) îl așteaptă, îl reprezintă ARHIVA FOTO/VIDEO a lui Plahotniuc, în care o să apară destui politicieni de la București, în posturi nu tocmai onorabile Foto: Facebook/Vladimir Plahotniuc Externe

Scena din Republica Moldova este într-una adevărat "război" după ce Partidul Socialist al preşedintelui Igor Dodon s-a aliat cu pro-europenii lui Andrei Năstase şi Maia Sandu pentru a forma noua majoritate şi a lăsa Partidul Democrat în opoziţie. Vladimir Plahotniuc a reacţionat rapid şi a dat mai multe înregistrări compromiţătoare cu Igor Dodon.

La Chișinău se petrece o adevărată revoluție, iar de aceeași parte a baricadei sunt reprezentanții SUA, UE și Rusiei, care s-au unit împotriva lui Plahotniuc, comentează analistul politic român Armand Goșu.

În contextul războiul de pe scena politică de la Chişinău, Armand Goşu, un fin cunoscător al fostului spaţiu sovietic, se întreabă cum vor reacţiona autorităţile de la Bucureşti în condinţiile în care se ştie relaţia apropiată dintre oligarhul Plahotniuc şi numeroşi oficiali de rang înalt din România. Acesta arată că arhiva cu înregistrări a acestuia ar putea arunca în aer numeroşi politicieni români.

"Nu e cazul să înjurăm MAE și pentru relația cu Moldova, dosarul Republica Moldova a fost la Cotroceni, în ultimii ani. Cred că diplomația românească a reușit în R.Moldova o „performanță” fără precedent: i-a trimis de aceeași parte a baricadei pe reprezentanții SUA, UE și Rusiei. Acești trei actori majori de pe scena internațională sunt împotriva oligarului Plahotniuc, controlat de la București. Sau care controlează segmente din establishmentul românesc, mai ales din cel politic, dar nu numai. Oricum, diplomația românească (chiar dacă MAE nu e implicat!) a făcut istorie în acești ani, de gât cu Plahotniuc.

Ar putea concura la premiul Nobel pentru pace. Nu cred că există alt „dosar” internațională, pe care UE, SUA și Rusia să fie de acord. Bonusul, pe care nu doar serviciile (mai puțin SIE și SRI) îl așteaptă ci și publicul, îl reprezintă ARHIVA FOTO/VIDEO a lui Plahotniuc, în care o să apară destui actuali și foști politicieni (și nu numai) de la București, în posturi nu tocmai onorabile”, a comentat Armand Goșu, conform cotidianul.md.

Aceste înregistrări apar în contextul în care Partidul Socialist s-a înţeles cu blocul ACUM şi a format majoritatea în Parlamentul de la Chişinău care a desemnat-o pe Maia Sandu premier. (Detalii AICI)

În prima înregistrare difuzată de Publika TV, Igor Dodon îi spune lui Plahotniuc că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari. (Detalii AICI)

În a doua înregistrare, Dodon susţinea că s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin şi acesta i-a promis că rezolvă problema dosarelor oligarhului din Rusia, dacă se formează coaliția PDM-PSRM. (Detalii AICI)
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Armand Grosu,   Igor Dodon,   Vladimir Plahotniuc,   Republica Moldova