Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armata Franţei este extenuată, subfinanțată, slab dotată și slab antrenată! Dezvăluire ŞOCANTĂ făcută chiar de Şeful Statului Major

Armata Franţei este extenuată, subfinanțată, slab dotată și slab antrenată! Dezvăluire ŞOCANTĂ făcută chiar de Şeful Statului Major

Un articol de: B1.ro - 10 Sep 2018, 11:18
Armata Franţei este extenuată, subfinanțată, slab dotată și slab antrenată! Dezvăluire ŞOCANTĂ făcută chiar de Şeful Statului Major Externe

Regiunea Idlib, situată la nord-vest de Siria, a fost vizată în acest weekend de bombardamentele intense ale Rusiei și ale regimului lui Bashar al-Assad.
Şeful Statului Major interarme al Franţei, generalul Francois Lecointre, a avertizat, în tumpul unei întâlniri cu presa, că armata franceză este pregătită să lanseze din nou lovituri asupra unor ţinte din Siria dacă vor fi folosite arme chimice în aşteptata ofensivă a guvernului de la Damasc pentru preluarea controlului asupra provinciei Idlib.

Doar că generalul Francois Lecointre a atras atenţia, atunci când a vorbit pe 17 iulie în Parlament, în timpul audierii sale în fața comisiei apărare, că armata franceză este "epuizată, subfinanţată, slab dotată şi slab antrenată", scrie lopinion.fr. 
Cu toate acestea, generalul Lecointre a dat asigurări că acest lucru nu va mai fi valabil în 2025, după intrarea în vigoare a noii legi privind organizarea militară.

În aprilie, Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie au lansat mai mult de 100 de rachete asupra unor ţinte proguvernamentale din Siria ca represalii la un presupus atac chimic. 
O sursă din armata franceză a afirmat că există informaţii că Rusia şi aliaţii săi intenţionează să lanseze ofensiva asupra Idlib până la sfârşitul anului, potrivit agenţiei Reuters.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Siria,   Idlib,   Francois Lecointre