Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Armata israeliană: 3.150 de rachete au fost lansate din Gaza spre teritoriul său în ultima săptămână

Armata israeliană: 3.150 de rachete au fost lansate din Gaza spre teritoriul său în ultima săptămână

Un articol de: George Lupu - 17 Mai 2021, 12:30
Armata israeliană: 3.150 de rachete au fost lansate din Gaza spre teritoriul său în ultima săptămână foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA Externe

Nu mai puțin de 3.150 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza către teritoriul israelian, în ultima săptămână, de când au izbucnit conflictul între cele două părți, potrivit datelor oficile, citate de DPA.

 

Conflictul din Orientul Mijlociu: 3.150 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza

 

Sistemul israelian de apărare antirachetă 'Iron Dome' a avut un procent de interceptare de circa 90%, au mai precizat forţele armate. De asemenea, aproape 460 de rchete au eșuat și s-au prăbușit pe teritoriul Fâșiei Gaza, cauzând mai multe victime/ Comparativ, în timpul războiului de 51 de zile din Gaza din 2014 au fost lansate spre Israel 4.481 de rachete.

Armata israeliană a răspuns cu un asalt masiv asupra ţintelor Hamas din Gaza.

Armata israeliană (IDF) a început, joi seară, să comaseze forțe terestre de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza. Astfel, bateriilor de artilerie, care fuseseră desfășurate în zilele anterioare pentru a lovi obiective ale Hamasului și Jihadului Islamic, li s-au alăturat batalioane blindate și de infanterie.

În aceeași zi, IDF dezvăluia că o ofensivă terestră reprezintă o opțiune viabilă și este luată în calcul pentru continuarea Operațiunii Gardienii Zidului. Armata israeliană a pus în scenă atacuri aeriene și a lovit puternic în obiectivele Hamasului și Jihadului Islamic, însă la sol ar fi fost de așteptat să producă mult mai multe pagube – desigur, cu un risc mai mare pentru forțele israeliene, scrie The Jerusalem Post.

Inclusiv Benjamin Netanyahu ar fi contribuit la înșelăciunea pusă la cale de armata israeliană pentru surpinderea strategică a militanților palestinieni La plan a contribuit și premierul israelian Benjamin Netanyahu, care joi afirma că operațiunea anti-Hamas este departe de a se fi încheiat și că urmează și alte acțiuni israeliene.

 

Răspunsul armatei israeliene

 Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

În atacul din noaptea de duminică spre luni, 54 de avioane de vânătoare ale IDF au lovit circa 35 de obiective aparținând militanților palestinieni și 15 kilometri din sistemul de tuneluri. Lovitura a făcut parte din operațiunea desfășurată de armata israeliană împotriva infrastructurii subterane din Fâșia Gaza, transmite The Jerusalem Post.

În desfășurarea de forțe din timpul nopții, IDF a țintit casele a nouă agenți Hamas. Câteva dintre ținte serveau drept infrastructură pentru mișcarea islamistă, în timp ce altele erau practic depozite de armament, a mai precizat IDF. Printre locuințele vizate se numărau casele mai multor comandanți palestinieni.

Citeşte mai multe despre:   Fasia Gaza,   Israel,   Palestina